Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Luvassa Jukolan juhlat

KALLIOKYLÄN kyläntalo, Jukola, on valmis. Kyläntaloa ryhdyttiin peruskorjaamaan kolme vuotta sitten. Remontissa miltei kaikki pantiin uusiksi niin rakennuksen ulko- kuin sisäpuolelta. Hanketta varten haettiin avustusta Ylä-Savon Veturilta. Peruskorjaus tuli maksamaan 142 000 euroa, mihin saatiin avustusta 100 000 euroa.
Talkootyön osuus Jukolan remontissa on noin 5000 tuntia. Talkoolaisia mukana oli viitisenkymmentä, heistä aktiiveja kymmenkunta.
Kalliokylä viihtyisäksi -yhdistyksen puheenjohtaja Matti Huuskosen mukaan rakennushanke on ollut ”väsyttävä, mutta miellyttävä”.
– Tässä on opittu tuntemaan toisiamme, mikä on hyvä asia.
Kyläntalo rakennettiin 1950-luvulla Maalaisliiton Kalliokylän osaston kokoontumispaikaksi.Vuonna 2006 Kalliokylän Keskustan osasto lahjoitti talon perustetulle Kalliokylä viihtyisäksi -yhdistykselle.
Jukolassa on monenlaista toimintaa. Muun muassa koulu käyttää rakennusta tekniseen käsityöhön ja liikuntaan. Lisäksi taloa hyödyntävät kansalaisopisto sekä kylän eri järjestöt ja yhdistykset kokouksissaan. Myös tansseja järjestetään. Jukolaa voi myös vuokrata perhejuhliin.
Jukolan avajaisia viettään sunnuntaina 3.4. kello 13. Kahvitarjoilu alkaa tuntia ennen. Juhlapuheen pitää koulun entinen oppilas, ItäMaidon toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen. Kalliokylän koulun oppilaat esittävät histo