Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Rantaraitti ei saa kaikkien maanomistajien kannatusta

ALUEELLA johon mahdollisesti rakennettava Rantaraitti vaikuttaa on 8 eri yksityisen tahon maita sekä tontteja asuinrakennuksiin sekä kaupungin omistamia maita. Kaupungilla on alueella virkistyskäyttöalueiden lisäksi kolmen omakotitalotontin verran maata sekä Savirannan alue. Uusi yksityistie ei saa kannatusta maanomistajien sekä alueen asukkaiden puolelta.
Rantakylässä asuvan Anitta ja Vesa Pölkin keräämän nimilistan mukaan seitsemän kahdeksasta vastustaa Rantaraitin rakentamista.
Rantaraittia ollaan suunnittelemassa Kiuruveden keskustaajaman pohjois- ja itäpuolelle. Kaavoitettava alue (n. 500 ha) sijoittuu valtatien 27 molemmin puolin noin neljän kilometrin matkalle, linjalle Nivan risteys – Hingunniemi.
Maanomistajat ovat jättäneet kaavaan omien muistutusten lisäksi yhteismuistutuksen, jossa haluavat poistettavaksi Rantaraitin ja ulkoilureitin, mutta pitävät hyvänä valtatien pohjoispuolelle Nivan risteyksestä Kotajoelle suunniteltua valaistua kevyen liikenteen väylää.

Koko uutinen on luettavissa painetussa lehdessä 11.5.