Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Haapakummussa päästään ampumaan

YLÄ-SAVON SOTE-kuntayhtymän ympäristölautakunta on myöntänyt Haapakummun ampumaradalle ympäristöluvan. Ammunta alueella on ollut seisauksissa keväästä, sillä määräaikainen ympäristölupa päättyi toukokuun puolivälissä.
– Ympäristölupa mahdollistaa, että ampumaan päästään tiistaina 20.9, tiedottaa riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Risto Juntunen. Ampumarata on riistanhoitoyhdistyksen vastuulla.
Ympäristöluvasta voi valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen 20.9. saakka. Vaikka luvasta valitettaisiin, toiminta ampumaradalla voi käynnistyä ympäristökautakunnan tekemän päätöksen mukaisesti. Näin vahvistaa ympäristönsuojelutarkastaja Jari Kärkkäinen.
Haapakummun kyläläiset (20 kiinteistön- ja maanomistajaa) tekivät muistuksen riistanhoitoyhdistyksen lupahakemukseen. Kyläläiset ovat valittaneet ampumaradan melu- ja päästöhaitoista myös Kiuruvesi-lehden yleisön osastossa.
Ampumaradan toiminta käsittää pistooliradan (25 metsiä ja 50 metriä), kivääriradan (ampumapaikat 75 metriä ja 100 metriä), skeet-haulikkoradan ja trap-haulikkoradan.