Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Muksulalle on tarvetta

YHTYLÄN päiväkodissa on ollut mahdollisuus vuorohoitoon vuoden verran. Vuorohoito mahdollistaa vuorotyössä olevien vanhempien yhtäaikaisen työssäkäynnin, sillä vuorohoito on avoinna 24 tuntia seitsemänä päivänä viikossa. Muksula on tällä hetkellä ainoa vuorohoitoryhmä Kiuruvedellä. Ryhmässä kirjoilla on 24 lasta.
Vuorohoito siirtyi kokonaisuudessaan 1.8.2010 Yhtylän päiväkodin yhteyteen. Aiemmin yö- ja viikonloppuhoito oli Hovin alueen päiväkodissa.
– Ilman tällaista hoitomahdollisuutta emme voisi molemmat olla työelämässä. Itse toimin lomittajana ja mieheni on tilahoitaja, kertoo lapsiaan hoidosta hakemaan tullut Miia Herm.
Hermien seitsen henkinen perhe asuu Rapakkojoella ja perheen kaksi nuorinta lasta ovat hoidossa Muksulassa.
– Mieheni tuo heidät tänne varhain aamulla ennen töihin menoa ja se kumpi ehtii ensin töistä hakee heidät, Herm kertoo.
Miisa ja Emma Herm tulevat iltapäivällä uudelleen hoitoon, sillä vanhempien työvuorossa on iltanavetan teko.
– Meillä on hyvin yleistä, että lapsia tulee ja menee. Joustavuus on yksi toimintaperiaatteemme, sillä vanhempien työvuorot sanelevat lasten hoitoajat, kertoo Muksulan lastentarhaopettaja Susan Toppi.
– Pidämme Muksulan auki aina, kun se on tarpeen. Harvoin on yksittäisiä öitä, jolloin ei ole lapsia hoidossa, kertoo Yhtylän päiväkodin vastaava johtaja Tuija Remes.
– Onneksi täällä ollaan joustavia hakuaikojen suhteen, sillä meidänkin työvuorot voi venyä jos vaikka lehmä poikii, Herm kiittelee.