Uutiset (muokattu 20.1.2021) Usko Ahonen

URHEILU: Karhuturnauksen voittoon Kipapo

Lahnaisten Mäkipirtillä järjestetty puulaakijalkapallon Karhu-turnaus pelattiin nyt 12. kertaa. Paikalla kävi päivän mittaan lähemmäs parisataa kiinnostunutta.
– Päivän turnauksessa on kymmenen joukkuetta. Otteluita on 25 noin puolen tunnin pituisina jaksoina. Mukana on naisjoukkue FC Aidot Helmet, mutta joukkueissa on ainakin yksi naispelaaja, sanoi järjestäjä Risto Juntunen.
– Pelaajilla on kiuruvetiset juuret. Joukkueita olisi ollut tulossa enemmänkin, mutta käytännön syistä enempää ei voitu ottaa. Pelaajista suurin osa on nykyisiä tai entisiä Kiupalaisia. Tunnelma on hyvä, toteaa Juntunen, joka pelasi Lahnaisten Laakasijoiden maalivahtina.
– Turnauksessa melkein aina on ollut eri voittaja. Halu on kova päästä loppuotteluun, Juntunen jatkoi.
Päivän puolivälissä ottelua seurasi rennoissa merkeissä vajaa sata pelaajaa ja kannustajaa. Päivällä esiintyi myös taikuri Alfrendo. Kyläyhdistyksen bufetti möi virvoitusjuomia ja makkaraa. Jalkapallokenttä oli hyväkuntoinen kyläyhdistyksen ylläpitämä ruohokenttä metsän keskellä.
– Tapahtuma on kylän voimannäyte. Vuosi vuodelta porukkaa tulee paikalle enemmän. Ihmiset siirtävät lomiaan tämän tapahtuman vuoksi, sillä jalkapalloturnauksia on harvoin, kertoo Vesa Vainio, joka pelasi Kiupan koatsien ja johtokunnan joukkueessa.
Vainio toimi myös otteluiden erotuomarina.
Turnauspäivänä maalinteossa kunnostautuivat mm. Lilli Lappalainen, Henri Partanen ja Jarmo Väisänen.
Päivän komeimmat maalit laukoi Jussi Aulinen. Kultaa turnauksessa otti Kipapo, joka voitti 5-0 El Cabacon. Pronssit menivat Tihilään ja nuorenjoukkue AC/WC:lle. Turnaus pelattiin siististi, joten rankkareita ei lauottu.