Uutiset (muokattu 20.1.2021) Usko Ahonen

Tavoitteena MM-mitali

TERÄKSEN Mirella Laukkasella on tavoitteena voimanoston MM-mitali omassa painoluokassaan. Viime kesänä saaliina oli Puolan kisoista viides sija. Saavutuksina on nyt junioreissa PM-kulta, EM-hopea ja kaksi Suomen mestaruutta.
– Harjoittelua on lisätty viiteen kertaan viikossa. Kahden viikon päästä olen kansallisissa kisoissa Kokkolassa. Tammikuussa ovat SM-kisat ja helmikuusta eteenpäin alkavat kansainväliset kisat, jotka huipentuvat elokuussa USA:ssa pidettäviin MM-kisoihin, kertoo Laukkanen.
Lauantaina Jänteen ja Teräksen välisissä kisoissa Palopaikassa Laukkanen paransi esimerkiksi MM-kisojen kyykkytulosta 135 kilosta 180 kiloon. Kolmessa kuukaudessa tulos on parantunut siis 45 kiloa.
– Keväällä tavoitteena on saada kyykkytulokseksi 195 kiloa, joka olisi Pohjoismaiden ennätys. Tiukkaan tahtiin otetaan kiinni MM-huippuja, sanoo Laukkanen.
Lauantainen 405 kilon yhteystulos oikeuttaisi osallistumaan naisten yleiseen sarjaan tuloksen perusteella. Esimerkkinä mainittakoon, että 405 kilon yhteistuloksella Laukkanen olisi päässyt pari viikkoa sitten pidetyissä naisten MM-kisoissa kymmenenneksi, mutta mitaliin olisi tarvittu vähintään 615 kilon yhteistulos.
Viime elokuun naisten PM-kisoissa luokassa 84+ kiloa 405 kiloa olisi riittänyt toiseen sijaan.