Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruvesi ei lämpene kuntaliitokselle

KIURUVEDEN kaupunginhallitus on sitä mieltä, että nykyinen kuntajakolaki antaa riittävät mahdollisuudet muuttaa kuntajakoa vapaa-ehtoisesti. Sen vuoksi kuntarakennelaki on tarpeeton. Näin todetaan kaupunginhallituksen lausunnossa kuntarakennelakiluonnoksesta valtiovarainministeriölle.
Hallitus toteaa edelleen, että kunnat antoivat lausuntonsa kuntarakenteesta jo viime vuoden keväällä. Kiuruvedellä edellytetään nyt, että valtiovarainministeriö ottaa vakavasti kuntien antamat lausunnot lain mahdollisessa jatkokäsittelyssä. Edelleen lausunnossa muistutetaan, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen linjaukset tulisi olla selvät ennen kuntarakennelain laatimista ja että mahdollisesti tulevassa uudessa lainsäädännössä määritellään lähipalvelukäsite.
Kiuruvesi muistuttaa edelleen, että valtionosuusjärjestelmän uudistamisen perusteena ei saa olla kuntarakenneuudistuksen vauhdittaminen.Kaiken kaikkiaan Kiuruveden kaupunki ei näe tarpeellisena osallistua selvityksiin, jotka johtavat kuntajaon muuttamista koskeviin esityksiin.