Ratsastus, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Jaana Selander

Kekri tuo valoa pimeään

WANHANAJAN kekrimarkkinat tulevana perjantaina kokoaa kiuruvetiset yhteen Peltolan Aukiolle. Tarjolla on monenmoista iltapuhteen virkistykseksi. Käsityöläiset myyvät tuotteitaan, maisteltavana on lämmintä juomaa, ohjelmassa on taontaesitys, teatteriryhmä Hulluviima ja Voimistelijat esiintyvät, mahdollista on askarrella kekriamuletti ja testata jalomielisyyttään suorittamalla ritaritesti, johon kuuluu amuletin valmistus ja ratsastus.
Kekrimarkkinoita on nyt järjestämässä useampi yhteisö. Päävastuu on LC Kiuruvesi-Nivalla, mukana ovat myös Talli Taitavat Kaviot, taidehuoltamo Lenn-Art, Peltolan Aukion yrittäjät, Voimistelijat, Hulluviima, kaupunki.
– Kekrimarkkinat ei ole kaupallinen tapahtuma meidän järjestäjien näkökulmasta katsottuna, vaan haluamme tarjota kiuruvetisille mahdollisuuden tulla myymään omia tuotteitaan vanhan ajan malliin. Markkinat on myös osoitus kiuruvetisestä yhteisöllisyydestä, voimien yhdistämisestä sekä halusta tuoda valoa vuoden pimeimpään aikaan, painottavat LC Kiuruvesi-Nivan presidentti Esko Bergqvist, yrittäjä Anne Härkönen, yrittäjä, taiteilija Leena Tikkanen.
Vaikka kekrimarkkinat ei ole kaupallinen tapahtuma, on kaikki 10 markkinakojua varattu. Peltolan aukiolle voi toki tulla myymään itse valmistamiaan tuotteita myös omalla pöydällä, kaupustelemaan voi tulla myös ilmoittautumalla vasta paikanpäällä.
Tilaisuuden juontavat Kati Huttunen ja Juha Vartiainen.
Kekrijuhlalla halutaan myös muistuttaa vanhasta kekriperinteestä, toiveena on, että niin myyjät kuin markkinoilla kävijät pukeutuvat keskiaikaisiin vaatteisiin. Kiuruvesi-lehti kuvaa parhaat asut ja ne julkistetaan lehdessä numero 45. Lehden lukijat pääsevät sitten äänestämään parasta asua. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan palkintoja kiuruvetisiin liikkeisiin.

Kuvassa vasemmalta yrittäjä Anne Härkönen, yrittäjä, taiteilija Leena Tikkanen, tapahtuman juontaja Kati Huttunen ja hänen Luukas-poikansa sekä LC Kiuruvesi-Nivanpresidentti Esko Bergqvist.