Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Yleisurheilukisoissa hurja vauhti

KIURUVEDEN URHEILIJOIDEN seurakisat kokosivat kymmeniä lapsia Kuorevirran kentälle viime torstaina.
Kisaajat juoksivat hurjaa vauhtia yleisurheilukentän maalisuoralla. Yleisurheilun seurakisoissa olivat lajeina juoksu, pituushyppy ja pallonheitto.
Pituushyppääjät tekivät mahtavia loikkia pehmeään hiekkaan. Kisojen pisimmän hypyn teki 11-vuotiaiden poikien sarjassa kisannut Roni Tanninen. Hypyllä oli pituutta 3 metriä ja 47 senttiä. Aivan Ronin kannoilla hyppäsi samassa sarjassa kisannut Aki Pennanen. Akin hypyllä oli pituutta 3 metriä ja 35 senttiä.
Tytöistä pisimmän hypyn teki 11-vuotiaiden sarjassa kisannut Heidi Kokora tuloksella 3 metriä ja 15 senttiä. Iida Kokkonen hyppäsi toiseksi tuloksella 2 metriä 96 senttiä.
Kovimmat juoksijat olivat 11-vuotiaiden poikien sarjassa. Kolmen juoksijan välillä käytiin kova kamppailu 60 metrin juoksussa. Voiton vei Roni Tanninen ajalla 9,86. Aki Pennanen juoksi maaliin toisena ajalla 10,40 ja Olli Kouvalainen kolmantena 11,21.
5-7-vuotiaat eivät kamppailleet pituushypyssä, vaan pallonheitossa. Pallo lensi pisimmälle 7-vuotiaiden sarjassa heittäneellä Luka Knuutisella. Heitolla oli pituutta 23,57 metriä. Tytöistä pisimmän heiton teki Elviira Help, heittäen 9 metriä 20 senttiä.
Seurakisat ovat seuraavan kerran tällä viikolla tors-tai-iltana. Heinäkuun ajaksi ne jäävät tauolle ja kisailut jatkuvat jälleen elokuussa. Elokuussa kisat pidetään keskiviikkoiltoina. Seurakisat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Sarjoja on 5-15-vuotiaille.
– Seurakisat ja yleisurheilukoulu ovat keränneet kymmeniä lapsia yleisurheilukentälle jo kolmena kesänä. Kisat vetävät myös lomalaisia, kertoo yleisurheilu koulun ohjaaja Mikko Kouvalainen.
Kouvalainen ja viisi muuta ohjaajaa pyörittävät yleisurheilukoulua kesän ajan. Kisoissa apuna on myös talkoolaisia. Heinäkuun ajan myös yleisurheilukoulu on tauolla.
–Yleisurheilukoulussa meillä treenataan lajeja monipuolisesti. Pienempien lasten kanssa harjoitellaan pelien ja leikkien varjolla, Kouvalainen kertoo.

SIRVIÖN sisarukset Sulo (6), Sauli (8), Salla (10) ja Simo (12) saivat kaikki mitalit kaulaansa. He käyvät myös yleisurheilukoulussa, jossa treenataan kisojen lajeja.
– Korkeushyppy ja pituushyppy ovat parhaita lajeja. Opin myös heittämään keihästä, mitä en ole kokeillut koskaan ennen, Salla kertoo.
Sulon mielestä pallonheitto on hauskinta, kun taas Sauli juoksee mieluiten.
– Lapsemme osallistuivat Lanhajoen koulun sporttikerhoon ja innostuivat sieltä lähtemään yleisurheilukouluun ja seurakisoihin Kuorevirralle. Hyvä, että myös sivukylillä järjestetään lapsille erilaista toimintaa, kuten sporttikerho, kertovat vanhemmat Sirkka ja Esko Sirviö.