Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

KiVon joulunäytöksessä tuulahdus etelästä

KIURUVEDEN Voimistelijoiden vuosi huipentui joulunäytökseen, jonka myötä ryhmät jäivät joulutauolle. Voimistelijoiden joulunäytöksen avasivat Uskollisuuden Killan naiset saapumalla kynttiläkulkueessa pimeään Kiurusaliin lauantaina. Kilta-äiti, puheenjohtaja Marja Partanen, toivotti katsojat tervetulleiksi näytökseen, jonka myötä voimisteluryhmät jäävät joulutauolle.

PIENET, 3-5-vuotiaat Minikirput valloittivat lavan esittämällä Revontulitanssin. Värikkäät huivit toivat revontulet lavalle, kun lapset tömisyttivät jalkojaan musiikin tahdissa.

DICENTROJEN Brake the ice -esityksessä jäävuoren syövereihin joutuneet jääkuningattaret, yrittivät rikkoa jään ja löytää tiensä takaisin hyytävän valtakuntansa hallitsijoiksi.

VALERIANAT kertoivat esityksessään pahan ja hyvän taistelusta. Mustiin pukeutuneet Valerianat näyttivät taitojaan yleisölle pallojen käsittelyssä.
– Joulu on jo ovella, mutta sen taika ja tunnelma eivät ole vielä saavuttaneet kaikkia. Miten kerkeän kaikki lahjat ostaa? Mitä ruokia juhlapöytään katan? Kysymyksen kiirivät jokaisen mielessä, mutta nyt on aika virittäytyä taianomaiseen tunnelmaan Amarellojen kanssa, sanoi näytöstä juontanut Kati Huttunen.

HELMIEN Lumottu metsä -esityksen myötä Kiurusaliin nousi tuulessa huojuva kuusimetsä. Perinteisistä suomalaisista maisemista siirryttiin Etelän lämpöön, kun Aveniat toivat joulunäytökseen lämpimän tuulahduksen etelästä esittäessään Egyptin salaisuus -ohjelmanumeron. Esitys piristi pukujen väriloistolla ja perisuomalaisen joulumusiikin vastakohdalla. Oranssinkeltaiset asut muistuttavat talven pimeänä aikana, että kevät ja aurinko saapuvat vielä pohjoiseenkin.
– Meidän egyptiläinen esitys oli vastakohta talven kylmyydelle. Haluan isompana ohjata KiVon ryhmiä. Voimistelu pitää minut paremmassa kunnossa ja notkeampana. Mieluisinta minulle on akrobatia. Aloitin vauvajumpan 4 kuukauden ikäisenä ja vieläkin harrastan KiVossa, kertoi 10-vuotias Amelia Blomberg näytöksen jälkeen.
Samassa ryhmässä esiintyvä Taija Kärkkäinen on harrastanut voimistelua esikoulusta saakka. Hän harrastaa myös taitoluistelua, mikä viekin suurimman osan vapaa-ajasta nykyään.

AIKUISTEN tanssillisen voimistelun Hyvän mielen -ryhmä antoi yleisölle maistiaisia nykytanssista Kun koskee- tanssin kautta.
Valeriinojen esitys kertoi Ystävyyden kaaresta, jota esityksessä käytetyt vanteet symbolisoivat.
– Aikuisuuden kynnyksellä joutuu luopumaan lapsuuden vapauksista. Kuinka käy mielikuvitusystävälle, kun otetaan askeleita kohti aikuisuutta? Ystävyyden kaari on usein ryppyinen, mutta joskus se kehittyy jatkumoksi, ympyrän kehäksi, kuvaili Huttunen.

JOULUNÄYTÖKSEN päättivät Dicentrat, joiden esityksessä käytiin pilvilinnoissa. Esityksen koreografia oli Jonna Kämäräisen käsialaa.
– Yksin tuolla jossain on pilvilinna. Jossain tuolla on yksin enkeli valkoinen, joka tarvitsee kodin itselleen. Johdan enkelin luokse pilvilinnan, hempein askelin, käymme rinta rinnan. Tuolla näkyy jo pilvilinna valkoinen, linna asettuu kodiksi enkelten, siivitti Huttunen Dicentrojen esitystä.
Ja niin enkelimäiset Dicentrat saapuivat lavalle.