Uutiset Aku Laatikainen

Kiuruveen vahvimmat Santeri Hukkanen ja Laura Kuittinen

TEBOILIN pihapiirissä oli lauantaina raa’an voiman vaikuttava näytös, kun kahdeksan miestä ja viisi naista mittelivät Kiuruveen Teboilin vahvimman titteleistä. Lisäksi nähtiin kädenväännön näytösotteluita.
Miehissä vahvimman valtikka pysyi maitokaupungissa, kun puolustava mestari Santeri Hukkanen rykäisi itsensä jälleen ykköseksi.
Hukkanen oli tasaisen hyvä kaikissa neljässä lajissa: tukkipunnerruksessa, kahvakuulan etupidossa, otevoimailun silverbulletissa ja säkinkannossa.
Kokonaispisteissä hän oli suorastaan ylivoimainen ykkönen, sillä toiseksi sijoittunut iisalmelainen Miika Lappalainen hävisi Hukkaselle viisi ja puoli pistettä ja kolmanneksi yltänyt savonlinnalainen Fenne Muhonenkin jäi kuuden pisteen päähän.
– Ihan mukavalta tuntui voittaa. Olen tyytyväinen omiin suorituksiini, Hukkanen myhäili.
Hänen mielestään uusi laji otevoimailu oli mukava piristysruiske kilpailuun.
– Toisistaan poikkeavat lajit sotkivat mukavasti pakkaa. Lisäksi meitä oli aika monen lajin harrastajia tässä mukana.
Hukkanen näki voittonsa salaisuudeksi monipuolisen urheilutaustan.
– Olen aiemmin harrastanut muun muassa kuulantyöntöä, voimanostoa ja käynyt voimamieskisoissa. Lisäksi viime vuosina olen innostunut kilpakädenväännöstä. Kuntosalillakin käyn ahkerasti.
Hän lupasi tulevansa ensi vuonna taas uudestaan Teboilille, yrittämään niin sanottua ”hattutemppua” eli kolmatta voittoa peräkkäin.
– Kertaakaan en ole ilmoittautunut tänne, mutta Huuskosen Marko on aina laittanut minun nimen listaan, joten ei ole sitten iljennyt poiskaan jäädä. Varmaan ensi vuonna tapahtuu sama homma, Hukkanen naurahti.
– Ja eihän siinä mitään, mielelläni minä täällä käyn. Tämä on oikein mukava tapahtuma.

NAISISSA nähtiin tiukka taistelu voitosta, sillä nurmeslainen Laura Kuittinen kukisti iisalmelaisen Terhi Karppisen vain yhdellä pisteellä. Kisan kolmas oli kiuruvetinen Milla Kaikkonen, joka hävisi voittajalle neljä ja puoli pistettä.
Karppisella oli hyvä mahdollisuus voittaa kilpailu, mutta hänen kompastuskivekseen koitui muutaman muun kilpailijan tapaan otevoimailu. Karppinen jäi siinä tyystin ilman tulosta. Kuittinen oli sitä vastoin varsin tasainen kaikissa lajeissa.
– Olen iloinen ja ehkä vähän yllättynytkin voitosta. Minulla oli tuossa keväällä fitnesskisat ja niiden tiimoilta pidin tiukkaa dieettiä yllä. Niinpä minulta katosi kymmenisen kiloa lihasmassaa, joten en ollut ihan varma omista voimatasoistani. Mutta hyvinhän nuo näyttivät vielä olevan tallella, aiemmin Vahvanais-kisoihin osallistunut Kuitinen hymyili.
Hän kehui Kiuruveden tapahtumaa kovatasoiseksi ja kilpakumppaneitaan hyviksi.
– Erityisesti Terhille pitää antaa kiitos hyvästä vastuksesta loppuun asti. Hän kiritti minuakin antamaan parastani.
Erityisesti säkinkannossa kaksikon kisa oli tiukka, sillä paremmuutta jouduttiin selvittämään mittanauhan avulla. Kuittinen kantoi 50 kilon säkkiä lopulta 20 senttiä pidemmälle kuin Karppinen.
– Lajit olivat kyllä mielenkiintoisia, joskin melko yläkroppapainotteisia. Otevoimailu oli minulle täysin uusi tuttavuus ja se oli teknisesti melko haastavaa. Mutta hauskaa oli kokeilla jotain uutta, iloinen Kuittinen kertasi.
Hän osallistui nyt ensimmäistä kertaa Kiuruveen Teboilin vahvin -kilpailuun.
– Mukavaa oli tulla tänne, koska Kiuruvesi on entinen opiskelukaupunkini ja täältä on monia lämpimiä muistoja. Kymmenisen vuotta sitten kouluttauduin ratsastuksenohjaajaksi Hingunniemessä, nykyinen kuntosaliyrittäjä ja personal trainer sanoo.
Kuittinen lupautui puolustamaan mestaruuttaan ensi kesänä, joten kilpasiskot pääsevät hakemaan revanssia.