Korona, Uutiset (muokattu 9.4. 10:48) Kiuruvesilehti

Vanhusten hoivakodissa kahdeksan koronaviruskuolemaa

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella sijaitsevassa vanhusten hoivakodissa on jo kahdeksan koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Menehtyneet ovat iäkkäitä. Hoivakodissa on todettu laboratoriovarmistettuja koronavirustartuntoja sekä yksikön asukkailla että henkilökunnalla.
Tartunnan saaneet ovat eristettyinä ja altistuneet on kontaktoitu ja asetettu karanteeniin. Tartuntaketjut ovat tiedossa. Hoivakodin epidemiatilanteessa kaikki yksikön asukkaat ja koko yksikön henkilökunta testataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksesta koronaviruksen varalta. Kuntayhtymä on ohjeistanut hoivakotia tehostamaan hygieniatoimia ja siivouskäytäntöjä. Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella on 7.4.2020 mennessä todettu yhteensä 31 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa.