Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Kiuruvesilehti

Kastetilaisuudet siirtyvät, kirkko kiinni

KORONAKRIISI vaikuttaa Kiuruveden seurakunnan toimintaan. Muun muassa kastetilaisuudet siirtyvät.
Seurakunta haluaa palvella ihmisiä mahdollisimman hyvin ja tällä hetkellä se tarkoittaa yhä tiukentuvia rajoituksia, viestittää Kiuruveden seurakunnan vs. kirkkoherra Mirita Häyrynen.
– Siunaustoimitukset pidetään haudalla niin kuin suositusten mukaan on jo toimittukin. Läheisen poismeno on aina kipeä asia, eikä hautajaisia ole enää viime viikkoina voinut järjestää aiemmin totutulla tavalla muistotilaisuuksineen. Siunauskeskustelut hoidamme puhelimitse. Pyrimme silti palvelemaan mahdollisimman hyvin ja muistamme turvavälit haudalla. Tarvittaessa järjestämme arkun kantajia viimeiseen palvelukseen, Häyrynen kertoo.
Kastetilaisuudet joudutaan siirtämään poikkeusolojen jälkeiseen aikaan.
– Ilman kasteita ei ole seurakuntaa, mutta lapsen ja juhlaväen turvallisuus on nyt etusijalla. Soitamme myöhemmin myös niihin perheisiin, jotka eivät epidemian aikana ole kastejuhlaa varanneet ja pappeihin saa mielellään olla myös itse yhteydessä. Lisäksi järjestämme kastepäivän epidemian laannuttua ja tiedotamme siitä myöhemmin. Seurakunnalta saa tarvittaessa lainaksi isomman kastemekon. Lapsen nimi on kuitenkin ilmoitettava kolmen kuukauden sisällä ja kirkkoherranvirastosta voi kysyä ohjeita.
Pääsiäissunnuntain jälkeen kirkkoa ei enää pidetä auki suoratoistettujen jumalanpalvelusten jälkeen. Kirkko aukeaa taas, kunnes virus on laantunut.
– Seurakunnan virtuaalitoiminnasta on tietoa kotisivuilla ja olemme iloisia, että tavoitamme verkossa oman paikkakuntamme lisäksi muitakin.
Kaikki työntekijät seurakuntaemäntiä lukuunottamatta ovat tavoitettavissa puhelimella ja sähköpostilla.
Lisäksi seurakunnassa aloitetaan puhelinpäivystys, johon seurakunnan työntekijä vastaa kaksi kertaa viikossa (maanantaina ja torstaina klo 12–15 p. 044 9316679). Myös seurakunnasta pidetään yhteyttä.
– Toivon meille vastuullisuutta, ymmärrystä ja armollisuutta. Yhteinen tavoitteemme on nyt hillitä viruksen etenemistä.