Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2. 20:00) Aku Laatikainen

Ilmari Niskanen on Vuoden urheilija

Jalkapalloilija Ilmari Niskanen on valittu Pohjois-Savon Vuoden urheilijaksi. Valinnan teki Savon Sanomien kultamitaliraati.
Kiuruveden Palloilijoiden kasvatilla on takanaan onnistunut vuosi. Hän on murtautunut A-maajoukkueeseen ja pelannut kuusi ottelua, joissa tehnyt yhden maalin. Niskasen voi sanoa olevan lähellä EM-kisapaikkaa ensi kesäksi.
Seurajoukkuepuolella toteutui haave siirtyä ulkomaille, kun Niskanen allekirjoitti sopimuksen saksalaisen FC Ingolstadtin kanssa. Tähän mennessä ”Immi” on pelannut kymmenen ottelua ja syöttänyt niissä yhden maalin.
Ennen ulkomaille siirtymistään Niskanen pelasi vielä hyvän alkukauden Veikkausliigassa Kuopion Palloseuran riveissä. Hänet valittiin heinäkuussa kuukauden pelaajaksi ja 13 ottelussa Niskanen ehti viimeistellä kuusi maalia sekä syöttää kaksi.
Niskaselle maakunnan vuoden urheilijan titteli on valtava kunnia.
– Pohjois-Savossa on kovia huippu-urheilijoita monessa eri lajissa, joten olen todella otettu tästä valinnasta.
Vuoden valmentajana SS-raati palkitsi Kuopion Steelersin monivuotisen luotsin Pekka Utriaisen, joka valmensi Steelersille Vaahteraliigassa seurahistorian ensimmäisen amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruuden.
Vuoden joukkue on Kuopion Palloseura, joka saavutti SM-pronssia jalkapallon Veikkausliigassa. Samalla varmistui pääsy eurokentille ensi vuodeksi.
Pohjois-Savon Liikunnan myöntämän Elämänura-palkinnon sai puolestaan sonkajärveläinen Eljas Koistinen. Legendaarinen ”Elekko” teki aikoinaan mittavan uran hiihdon parissa.

Vuoden liikuttaja

Pohjois-Savon Urheilugaalassa palkittiin myös perinteiseen tapaan kuntien vuoden liikuttajat. Kiuruvedeltä palkinnon pokkasi Kari Saastamoinen.
Perusteluissa Saastamoisen sanotaan olevan monen kestävyyslajin taitaja, joka oman aktiivisen urheilu-uran jälkeen on toiminut monissa eri seuroissa seurajohtajana, tapahtumanjärjestäjänä, valmentajana, välinehuoltajana, kuuluttajana ja niin edelleen.
Lisäksi perusteluissa mainittiin, että Saastamoinen on aina innokas järjestämään uusia urheilutapahtumia Kiuruvedelle. Kaupunginvaltuutettuna hän on edistänyt omalla toiminnallaan Kiuruveden hyviä liikuntamahdollisuuksia.
Koronapandemian takia päätettiin, ettei Pohjois-Savon Urheilugaalaa järjestetä totuttuun tapaan tammikuussa yleisötapahtumana. Sen sijaan palkittavia julkistettiin Pohjois-Savon Itsenäisyyspäivän juhlan ohjelmassa viime sunnuntaina eli 6.12.
Tilaisuus toteutettiin suorana verkkolähetyksenä ja se on katsottavissa jälkikäteen Vimeosta.