Koronarokotteita annetaan terveyskeskuksissa. Kuva: Jaana Selander
Korona, Uutiset (muokattu 18.3. 14:35) Jaana Selander

Rokotussoitto kaikille yli 80-vuotiaille

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä on aloittanut puhelinsoitot kaikille alueen yli 80-vuotialle asukkaille, joita ei ole vielä rokotettu tai joilla ei vielä ole koronavirusrokotusaikaa. Kuntayhtymä haluaa varmistaa, että kaikki saavat rokotusajan.

Kuntayhtymä on saanut palautetta koronarokotusten ajanvaraukseen liittyen ja haluaa vastata saatuun palautteeseen sekä varmistaa, että kaikki yli 80-vuotiaat saavat rokotusajan.
Soitot eivät koske alueen iäkkäiden ja erityisryhmien ympärivuorokautisen hoidon asukkaita, koska he saavat rokotuksen asumispalveluyksikössään. Kuntayhtymän kotihoidossa olevat asiakkaat rokotetaan kotihoidon kautta rokotusjärjestyksen mukaan.

Kuntayhtymä tiedottaa myöhemmin, kuinka 70-79-vuotiaiden ajanvaraus järjestetään.

Tällä hetkellä kuntayhtymän alueella rokotetaan yli 80-vuotiaita ja alle 70-vuotiaita riskiryhmään 1. kuuluvia ja nämä rokotukset kestävät vielä useita viikkoja. Rokotuksissa noudatetaan valtakunnallista THL:n ohjeistusta. Kun suurin osa alueen yli 80-vuotiaista on rokotettu, niin rokotukset jatkuvat 75-79-vuotiaiden rokotuksilla ja tämän jälkeen 70-74-vuotiaiden rokotuksilla. Alueen rokotusjärjestyksen eli oman rokotusvuoron voit katsoa kuntayhtymän rokotussivuilta.