Korona, Uutiset (muokattu 25.2. 12:38) Jaana Selander

Soten sähköinen ajanvaraus aukeaa torstaina

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella on syytä käyttää maskia.

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän koronavirusrokotusten sähköinen ajanvaraus avautuu 25.2.  Vuorossa ovat yli 80-vuotiaat.
Tällä hetkellä ja ensi viikolla rokotetaan alueen yli 80-vuotiaita ja 1. riskiryhmään kuuluvia, alle 70-vuotiaita. Sähköinen ajanvaraus eTerveyspalvelun kautta avautuu myös torstaina yli 80-vuotiaille.

Ensi viikolla (viikko 9) kuntayhtymä saa  tämän hetken tiedon mukaan ainakin 360 kappaletta yli 80-vuotialle tarkoitettuja rokotteita. Rokotteiden tarkka saapumispäivä ei ole vielä tiedossa.

Koronarokotusajanvarauspuhelin on tällä hetkellä suljettu. Sotekuntayhtymästä soitetaan tämän viikon aikana maanantaina soittopyynnön jättäneille rokotusaikoja niin kauan kuin niitä riittää. Aikoja annetaan soittopyynnön perusteella alle 70-vuotiaille riskiryhmään 1. kuuluville ja yli 80- vuotiaille.

Koronavirusrokotukseen tulee aina varata aika etukäteen. Koronarokotusajanvarauspuhelin on tällä hetkellä suljettu.  Ajan voi varata soittamalla  numeroon 017 2724 255 (yli 80-vuotiaat ja riskiryhmäläiset) ja varata ajan myös sähköisesti eTerveyspalvelusta (yli 80-vuotiaat). Riskiryhmäläiset voivat varata ajan vain soittamalla, jotta hoitaja voi tehdä puhelimitse arvion riskiryhmään kuulumisesta.

Rokotukset terveyskeskuksissa

Rokotuksissa käytetään tällä hetkellä kolmea eri rokotetta ja näiden rokotteiden saatavuus vaihtelee viikoittain sekä vaikuttaa kulloinkin rokotettavien ryhmään. Rokotuspaikkoina toimivat tällä hetkellä alueemme terveyskeskukset ja rokotuspisteille on ohjaus paikan päällä.

Ajanvarauskanavat avataan aina välittömästi rokotteiden saapumisen mukaan ja ilmoitamme siitä koronarokotesivuillamme sekä sosiaalisen median kanavilla.  Ajanvarauskanavista ilmoitetaan myös alueen painetuissa lehdissä, mutta nopeasti muuttuvan aikataulun vuoksi verkkosivuiltamme löytyy aina viimeisin tieto.

Ajanvarauspuhelin ruuhkautui alkuviikosta runsaiden puheluiden ja teknisten ongelmien vuoksi. Ajanvarauspuhelinpalvelua kehitetään tällä hetkellä, jotta alueen asukkaita voidaan palvella rokotuksissa  entistä paremmin.

Milloin on oma rokotusvuoroni?

Tällä hetkellä rokotetaan yli 80- vuotiaita ja alle 70-vuotiaita riskiryhmään 1 kuuluvia henkilöitä. Kun on rokotettu  suurin osa yli 80-vuotiaista,  jatketaan 75-79-vuotiaiden ja sen jälkeen 70-74- vuotiaiden rokotuksia.

Kuntayhtymään tulee  tällä hetkellä paljon tiedusteluja eri ryhmien rokotusvuoroista. Yhtymässä noudatetaan rokotusten järjestämisessä THL:n ohjeistuksia, joten THL:n linjaus on samalla kuntayhtymämme linjaus rokotusjärjestykseen.