Virranrannassa rokotettiin hoitokodin asukkaita helmikuun alussa. Sairaanhoitaja Riitta Kärkkäinen pisti koronavirusrokotteen Pentti Huttuselle.
Korona, Uutiset (muokattu 3.3. 11:00) Jaana Selander

Ajanvarauspuhelin avautui riskiryhmälle

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä avasi koronavirusrokotusten ajanvarauspuhelimen alle 70-vuotiaille, 1. riskiryhmään kuuluville eilen.

Tällä viikolla rokotetaan yhteensä noin 700–1 000 henkilöä rokotteiden saatavuuden mukaan. Riskiryhmäläisten tulee varata aika soittamalla, jotta hoitaja voi tehdä arvion riskiryhmään kuulumisesta.

Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soittajaan otetaan yhteyttä rokotteiden saatavuuden mukaan. Järjestelmään tallentuu rajallinen määrä puheluita, jonka jälkeen numero sulkeutuu.

Kuntayhtymä on aloittanut myös puhelinsoitot kaikille alueen yli 80-vuotialle asukkaille, joita ei ole vielä rokotettu tai joilla ei vielä ole koronavirusrokotusaikaa. Kuntayhtymä haluaa varmistaa, että kaikki saavat rokotusajan.

Kuntayhtymä on saanut palautetta koronarokotusten ajanvaraukseen liittyen ja haluaa vastata saatuun palautteeseen sekä varmistaa, että kaikki yli 80-vuotiaat saavat rokotusajan.
Soitot eivät koske alueen iäkkäiden ja erityisryhmien ympärivuorokautisen hoidon asukkaita, koska he saavat rokotuksen asumispalveluyksikössään.
Kun suurin osa yli 80-vuotiaista on rokotettu, jatketaan 75–79-vuotiaiden ja sen jälkeen 70–74-vuotiaiden rokotuksia. 70-79-vuotiaiden ajanvarauksesta tiedotetaan myöhemmin.
Kuntayhtymän kotihoidossa olevat asiakkaat rokotetaan kotihoidon kautta rokotusjärjestyksen mukaan. Kuntayhtymä tiedottaa myöhemmin kuinka 70–79-vuotiaiden ajanvaraus järjestetään.

Virranrannassa rokotettiin hoitokodin asukkaita helmikuun alussa. Sairaanhoitaja Riitta Kärkkäinen pisti koronavirusrokotteen
Pentti Huttuselle.

Kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla ja rajoitukset sekä suositukset säilyvät ennallaan.
Helmikuussa Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella on todettu yhteensä 26 tartuntaa, joista viimeisin Iisalmessa 28.2.
Kiuruvedellä todettuja tartuntoja on viime vuoden keväästä todettu 52, Iisalmessa 44, Sonkajärvellä 8, Vieremällä 18.

Tulevien hiihtolomien vuoksi alueen tartuntojen odotetaan nousevan matkustelusta johtuen.

Tähän mennessä Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella on annettu yli 2 348 rokotusta – tämä on noin 7,5 % kaikista alueen rokotettavista.