Uutiset Jaana Selander

Erä Astra Zenecan koronarokotteita 65-69-vuotiaille

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä on saanut erän Astra Zenecan koronarokotetta, jota tarjotaan THL:n linjauksen mukaisesti vain 65–69-vuotiaille ja vain niin pitkään kuin kyseistä rokote-erää riittää.

Muilta osin rokotetaan tällä hetkellä ainoastaan yli 70-vuotiaita. 65–69-vuotiaiden rokotuksia ei aloiteta vielä muuten kuin tämän yksittäisen rokote-erän osalta. Viime viikosta lähtien kaikki 65–69 -vuotiaat ovat voineet halutessaan varata ajan Astra Zenecan koronarokotteelle sähköisesti eTerveyspalvelun kautta.  Ajanvaraus 65–69-vuotiaiden koronarokotuksiin sulkeutuu, kun rokote-erä loppuu. Tämän ikäryhmän rokottamisen jatkumisesta tiedotetaan myöhemmin.

Yli 70-vuotiaiden rokotusajanvaraukset ja rokotukset aloitettiin viikolla 13. Kaikille yli 70-vuotiaille soitetaan seuraavien viikkojen aikana rokotteiden saatavuuden mukaan. Aina kun lisää rokotteita saapuu, jatketaan ajanvaraussoittoja. Kaikki yli 75-vuotiaat, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, voivat varata rokotusajan arkisin kello 8–12 numerosta 040 161 7242. Tämä numero on varattu vain yli 75-vuotiaiden rokotusajanvarauksille. Rokotusajan voi varata myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta.