Kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka (vas.) ja edellinen kaupunginjohtaja Erkki Strömmer vuonna 2013.
Uutiset (muokattu 13.4. 14:30) Jaana Selander

Kaupunginjohtajaksi nyt 14 kandidaattia

Kiuruveden kaupunginjohtajaksi on hakenut nyt 14 ihmistä. Tiistaina uusia hakemuksia tuli viisi. Uudessa haussa Kiuruveden kaupunginjohtajaksi hakivat Kari Tossavainen, ICT Manager, tietoturvavastaava, Pieksämäki, Raimo Giren, FM, Luopioinen, Riku Niemelä, YTM, Kuopio, Kyösti Rasinmäki, Insinööri, Joensuu, Esko Rautiainen, hallintotieteiden maisteri, Puolanka

Kiuruveden kaupunginjohtajan virkaa ovat aikaisemmin hakeneet: Niku Hinkka, lakimies, Tampere, Simo Kekäläinen, kehityspäällikkö, Oulu, Kirsi Kellokangas, kehityspäällikkö, Helsinki, Anne Koljonen, hallinto- ja talousjohtaja, Kiuruvesi, Vladimis Miklashevsky, hallituksen pj., Helsinki, Matti Mäkelä, kokemusasiantuntija, Varkaus, Liisa Remes, erityisopettaja, Jäppilä, Heikki Ruotsalainen, amk-agrologi, Kiuruvesi, Jari Väisänen, tietohallintojohtaja, Ristiina.

Ensimmäinen haku päättyi tiistaina 16. päivänä maaliskuuta ja toinen haku päättyi tiistaina 13. päivänä huhtikuuta.

Kaupunginhallitus päättää jatkosta

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mira Kokkonen (kesk.) kävi uudet hakemukset eilen läpi vs. sivistysjohtaja Matti Heikinmaan kanssa. He tekevät myös ansiovertailun hakijoista.

– Keskiviikkona kaupunginjohtajahakuprosessi jatkuu työryhmän kokouksella, jossa keskustellaan jatkotoimista. Esitys jatkotoimista tulee näillä näkymin seuraavaan hallitukseen 26.4., sanoo Kokkonen.

Työryhmään kuuluvat kaupunginhallitus ja valtuuston puheenjohtajat. Kaupunginjohtajahakijoista valitaan haastateltavat vertailun pohjalta. Työryhmä on hankkinut myös ulkopuolista asiantuntemusta haastattelurungon muodostamiseen ja pisteyttämiseen.

Haastattelun perusteella noin kolme parasta lähetetään henkilöarviointeihin ulkopuoliseen, niihin erikoistuneeseen yritykseen. Arviointien perusteella valmisteleva työryhmä ja edelleen kaupunginhallitus esittää valtuustolle päätösehdotuksen valinnasta. Tämän jälkeen valtuusto tekee valintapäätöksen.

Nykyinen kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka jää eläkkeelle maaliskuussa 2022. Muiniekka aloitti Kiuruvedellä kaupunginjohtajana vuoden 2013 syyskuussa. Viimeinen virantoimituspäivä on 30.11.2021, jonka jälkeen kaupunginjohtaja jää vuosilomalle aina eläkkeelle jäämiseensä saakka.
Valtuusto valitsi Jarmo Muiniekan kaupunginjohtajaksi 22.4.2013.