Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Flunssaa, mahakipua, iskiasta

VIIME valtuuston kokouksessa kiuruvetiset valtuutetut päättivät yksimielisesti, että Ylä-Savon SOTE-kuntatyhtymän järjestämissuunnitelmista poistetaan lause Kiuruveden terveyskeskuksen päivystyksen keskittämisestä Iisalmeen pitkällä aikavälillä.

Tällä hetkellä Kiuruveden päivystysvastaanotto on avoinna joka päivä kello 8-20, myös viikonloppuisin.
Kiuruvetiset maksavat kello 18 jälkeisestä päivystyksestä 100 000 euroa exstraa kesäkuun loppuun saakka, sen jälkeen valtuusto päättää, jatketaanko sopimusta. Soten suunnitelmissa oli keskittää päivystys Iisalmeen kello 18 jälkeen jo tänä vuonna.

Me toimituksessa kävimme viime viikon tiistaina katsomassa ja havainnoimassa omin silmin, kuinka paljon potilaita päivystyksessä käy kello 16:n ja 20:n välillä. Kysyimme myös päivystyksessä käyneiltä ihmisiltä, millaissa vaivoissa he tulevat lääkäriin.

Koko uutisen voit lukea painetusta lehdestä.