Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Maaseutuhallinto Kiuruvedelle

KIURUVEDEN kaupunki, Pielaveden ja Keiteleen kunnat voivat muodostaa maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen. Asiasta tuli alkuviikosta ennakkopäätös maa- ja metsätalousministeriöstä. Kiuruvesi haki yhdessä Pielaveden ja Keiteleen kanssa ennakkotietoa yhteistoiminta-alueen muodostamisesta, koska kuntien alueella on 798 tukikelpoista tilaa, kun laki edellyttää yhteistoiminta-alueelle 800 tilaa. Tilamäärä olisi jäänyt kahdella tilalla vajaaksi.
Käytännössä päätös mahdollistaa Kiuruveden, Keiteleen ja Pielaveden maaseutuelinkeinohallinon yhteistoiminta-alueen muodostamisen. Jo aikaisemmissa neuvotteluissa on sovittu, että Kiuruvedellä on maaseutuhallinnon palveluiden järjestämisvastuu. Yhteistoiminta-alueen palveluihin on tulossa viranomaistehtävien lisäksi maaseutuasiamiehen palvelut.