Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Etsivä nuorisotyö sai kiinni 50 nuorta

KAUPUNGIN etsivä nuorisotyö on löytänyt Kiuruvedeltä tähän mennessä noin 50 syrjäytymisvaarassa olevaa nuorta. Koulunkäyntivaikeuksista kärsiviä, opintonsa keskeyttäneitä, muuten vain elämän syrjästä tipahtaneita on tullut esiin yläasteelta, lukiosta ja ammattiopistosta. Etsivän nuorisotyö -hankkeen avulla heitä pyritään saattamaan julkisten palvelujen piiriin sekä tuetaan koulutukseen ja työelämään pääsyä. Opetellaan elämänhallintaa.

ETSIVÄ nuorisotyö käynnistyi viime vuoden helmikuun puolessavälissä. Sen jälkeen etsivää nuorisotyötä on tehnyt kaksi ohjaajaa: Miikka Rönkä ja nyt tämän vuoden helmikuussa aloittanut yhteisöpedagogi Mervi Nousiainen.
Etsivä nuorisotyö ei ole pakollista kunnille, mutta nuorisosihteeri Anne Rytkösen mukaan Kiuruvesi halusi lähteä siihen mukaan, koska asia nähtiin tärkeänä.

ETSIVÄ nuorisotyö on Röngän mukaan lähinnä nuoren rinnalla kulkemista ja nuoren tukemista.
– Kaikki tapahtuu nuoren ehdoilla, vapaaehtoisesti.
Rönkä on vetänyt yhdessä Aki Ruotsalaisen kanssa muun muassa Äijät-kerhoa, joka on kokoontunut nuorisotalossa viikoittain. Kerhossa on ollut mukana 9 poikaa.
Nuorten kanssa on käyty myös Rautavaaralla Nuotta-valmennuksessa. Valmennuksessa on etsitty keinoja arjen hallintaan.
Etsivän nuorisotyön ohjaajat ovat myös käyneet yläkoulussa kerran viikossa ruokatunnin aikana tarjoamassa nuorille muutakin toimintaa kuin torilla seisoksimista.
Etsivällä nuorisotyö on irc-galleriassa (etsivä_kisis) ja Facebookissa (Kiuruveden Etsivä nuorisotyö).