Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaama Selander

Lähiruoka kiinnostaa

EHDOTTOMASTI sen pitää olla lähellä tuotettua, sanoo Eino Kemppainen ja valitsee Kiurun Leipomo Oy:n tuote-esittelypöydästä rieskan.
– Lähiruoka on kunnollista, koska tietää, mistä se tulee, perustelee Kemppainen valintaansa.
Kemppaisen mielestä lähiruokaa on hänen tarpeisiinsa nähden riittävästi tarjolla ruokamarketeissa.
S-marketissa vietettiin viime viikolla lähiruokateemaviikkoa. Tarjolla oli leivän lisäksi palvia, kalaa, marjoja, juustoja.
S-marketpäällikkö Sirpa Pennanen kertoo, että ketjulla ei ole ollut tapana antaa tilaa tuote-esittelyille, mutta nyt on tehty linjamuutos.
– Jos paikalliset tuotteet myyvät, sehän on meidän kaikkien yhteinen etu.
Pennanen suunnitteli lähiruokaviikkoa jo viikkoja sitten, viimeinen niitti asiaan tuli, kun Aitoja makuja -hanke saattoi yhteen kauppiaat ja tuottajat. Aitoja makuja on kolmivuotinen (2009 – 2011) hanke, joka toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa ja sitä rahoittaa Hämeen ELY-keskus valtakunnallisena hankkeena.
Pennanen toivoo, että lähiruuan tuottajat tulisivat rohkeasti tarjoamaan tuotteitaan marketin hyllyille.
– Se, että tuote pääsee hyllylle edellyttää tuotetietokorttia, mihin on selvästi määritelty, mikä tuote on ja mitä se sisältää. Myös koodien on syytä olla kunnossa. Ja pakkausten. Lopun päättääkin sitten asiakas.

mainos alkaa
  • Kouruvesi-lehti Osta mediatilaa
  • Kiuruvesi-lehti Tilaa nyt!
mainos päättyy