Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kirkkoharjuntietä remontoidaan

KIRKKOHARJUNTIEN remontti käynnistyi. Remontissa 850 metrin matkalle tehdään uusi katu ja kevyen liikenteen väylä, joka tulee tien pohkoispuolelle. Samalla uusitaan kunnallistekniikka, salaojitus ja sadevesiviemäröinti. Vaihdettavaksi tulevat myös sähkö- ja puhelinkaapelit. Saneeraus ulottuu niin ikään viemäri- ja vesijohtoverkostoon. Myös valaistus uusitaan.
– Katu saa melko lailla uuden ilmeen, kertoo ympäristöinsinööri Ari Ruotsalainen.
Tieremontti välillä Yhtyläntien risteys Ratakatu kestää tänä vuonna kuusi kautta ja se maksaa tälle vuodelle 400 000 euroa. Hankkeen kokonaiskustannus on 600 000 euroa. Kirkkoharjuntien perusparannus kuuluu kaupungin investointiohjelmaan.
Peruskorjaus aloitettiin kadun pohjoispäästä, Yhtyläntien risteyksestä. Ruotsalaisen mukaan kadun korjaus aiheuttaa puolen vuoden aikana poikkeuksia totuttuihin liikennesuuntiin. Esimerkiksi Kallion palvelutalolle tai kaupungin vanhalle varikolle on alkukesästä helpoin tulla etelän puolelta. Eli taajaman ulkopuolelta reittiä Valtakatu-Tulotie-Ratakatu ja keskustasta Asematien ja Ratakadun kautta.
Kirkkoharjuntiellä kaivusyvyys ulottuu 1.3-1.6 metriin, työleveys on 11-12 metriä. Massoja vaihdetaan tienosuudella 16 000 kuution edestä.
Parempia hiekkapitoisia kaivumaita ajetaan muun muassa tulevan Savikon pieneläinhautausmaan pohjalle sekä muille kaupungin työkohteille. Työmaan varsinainen läjitysalue on Kallionkujan eteläpuolella lähellä Ratakadun risteystä oleva vesoittunut peltoalue. Työmaan päätyttyä se kunnostetaan asemakaavan mukaiseen käyttöön eli virkistysalueeksi.
Ensi vuonna Kirkkoharjuntielle tulevat ajohidasteet ja kestopäällyste, kevyen liikenteen väylän reunakivet ja muut kiveykset sekä kenttäkivet. Myös nurmetus siirtyy vuodelle 2012. Kustannukset vuoden 2012 osalta ovat noin 200 000 euroa.