Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Uusi urheiluseura Kiuruvedelle

KIURUVEDELLE ollaan perustamassa uutta yleisseuraa. Seuran perustava kokous on maanantaina 6. päivänä kesäkuuta Kiuruveden Osuuspankin kerhokahvilassa kello 19.
Uutta seuraa ovat olleet puuhaamassa vannoutuneet, pitkänlinjan urheilumiehet: Asko Kumpulainen, Kari Saastamoinen, Eero Tuorilainen ja Pentti Vartiainen.
Perustavassa kokouksessa seuralle valitaan johtokunta ja puheenjohtaja. Uuden seuran työnimenä on käytetty Kiuruveden Urheilijat. Kokous päättää, mikä seuran nimeksi virallisesti merkitään.
– Perustavaan kokoukseen toivotaan mahdollisimman paljon väkeä, uusia ja vanhoja urheilijoita, miehet viestittävät.
Perusteilla oleva uusi seura on täysin uusi yleisseura, se ei siis ole yhdistelmä vanhoista seuroista.
– Uuden seuran tarkoituksena on katsoa eteenpäin ja saattaa kiuruvetiset urheilijat saman lipun alle, sillä liian moni kiuruvetinen urheilija on kirjoilla pitäjän ulkopuolella toimivissa seuroissa. Uudessa seurassa on kyse voimavarojen yhdistämisestä, sillä väki Kiuruvedellä vähenee samaan aikaan, kun seurojen välillä on päällekkäisyyksiä, miehet kertovat.
Tavoitteena on myös pitää urheilukisoja omalla kylällä. Mahollisesti ensimmäinen seuran järjetämä tapahtuma on Kiuruvesi-hölkkä elokuun viimeisenä viikonvaihteena.
Uuden seuran jaostoina tulevat aluksi toimimaan ainakin hiihto ja yleisurheilu. Vuodenvaihteessa katsotaan, mitä muita lajeja saadaan toimintaan mukaan, sillä seura aloittaa kesken kauden.