Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Apell jatkaa Kiuruvedellä teatterin parissa

NÄYTTELIJÄ, ohjaaja sekä yrittäjä Ismo Apellin tie vei Kiuruvedeltä Kuopioon. Asunto Kallaveden äärellä muuttui Apellin vakituiseksi osoitteeksi toukokuun lopussa.
– Kotiseutu ei unohdu, vaikka asuinosoite muuttuu. Teatteritoiminta jää Kiuruvedelle ja olen luonnollisestikin siinä mukana niin paljon kuin ehdin, Apell lupaa.
Apell on tyytyväinen siihen, miten Maalaiskaupunginteatterin toiminta on lähtenyt käyntiin.
– Haaveena olikin saada se toimimaan itsenäisesti.
– Toiveena on myös, että pääsisimme rakentamaan kesäteatteria jo tälle kesälle. Projektissa on vielä paperihommat osittain kesken.
Apell on luvannut tulla ohjaamaan tulevaan kesäteatteriin sen ensimmäisen näytelmän jos projekti toteutuu.
– Projektia on puskettu eteenpäin jo vuodesta 2004 ja nyt näyttäisi mahdolliselta, että ensinäytökset saataisiin jo kesälle 2012.
Kesä ja syksy näyttää Apellin kalenterin mukaan täydeltä. Miehellä on monta rautaa tulessa. Elokuussa Apell suuntaa Mikkelin kaupunginteatterille vierailevaksi ohjaajaksi. Hän ohjaa siellä 15.9 ensi-iltansa saavan Sirkku Peltosen Lämminveriset.
– Kiuruveden Maalaiskaupunginteatterille olen luvannut tulla ohjaamaan Lämminveriset ensi keväänä, jos uusi Onnenkerjäläiset 2 -kiertue ei jatku niin pitkään.
– Alamme marraskuussa työstämään jatko-osaa Jaakko Teppo ja Onnenkerjäläisiin. Kiertue on tarkoitus toteuttaa kuten ensimmäisenkin osan kohdalla tehtiin.