Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Kalliokyläntie surkeassa kunnossa

KALLIOKYLÄNTIEN soraosuus on välillä ollut niin huonossa kunnossa, että se haittaa jo koivujärvisten elinkeinoa. Viime vuoden keväällä sora-autot eivät päässeet tuomaan salaojitukseen tarvittavaa soraa Tuomo Saastamoisen maatilalle. Salaojien teko siirtyi kesään, mikä hankaloitti muita tilatöitä.
– Tämän tyyppisiä tilanteita tulee jatkuvasti, kertoo Saastamoinen.
Koivujärvisten mitta tuli vuonna 2009 täyteen ja asiasta kirjelmöitiin liikenneministeriöön sekä Savo-Karjalan tiepiiriin. Tämän jälkeen tielle tuli pientä parannusta, mutta toimenpiteet eivät olleet riittävät.
– Mielestäni tien kuntoa kuvaa hyvin se, että tavarantoimittaja soitti Löytänän risteyksestä, ettei lähde tuomaan pakettia, koska tie on niin huono. Liikennöitsijät ovat sanoneet, että missään eivät ole näin huonokuntoista tietä tavanneet, Saastamoinen kertoo.
Määrärahat eivät riitä sorateiden kunnostukseen.
– Rahapula on ankara. Kalliokyläntielle ei ole näköpiirissä perusteellisempaa kunnostusta ja päällystettä sinne ei kannata edes odottaa, ELY-keskuksen aluevastaava Kalevi Lipponen kertoo.