Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Juuret jaetaan tänään

ENSIMMÄINEN Juuret-mitali luovutetaan Kiuruvettä ja kiuruvetisyyttä myönteisesti ja ansiokkaasti maailmalla esillä pitäneelle kiuruvetisjuuriselle henkilölle iskelmäviikkojen avajaisissa tänään keskiviikkona.
Mitalin myöntävät Kiuruvesi-seura, Kiuruvesi-lehti sekä Kiuruveden kaupunki.
Mitali ojennetaan kiuruvetisjuuriselle henkilölle, joka on muuttanut muualle ja pitänyt kiuruvetisyyttä esillä tieteen, taiteen tai kulttuurin alalla.

MITALIN on suunnitellut Kiuruveden Ryönänjoelta lähtöisin oleva kuvataiteilija, kuvanveistäjä ja taidemaalari Antero Ruotsalainen. Mitaleita valmistetaan 10 kappaletta ja huomionosoituksia jaetaan vuosittain, ei välttämättä kuitenkaan peräkkäisinä vuosina.
Pronssisessa kotiseutumitalissa on toisella puolella pehmeitä laineita ja toisella puolella juurakko. Mitalin reunaa kiertää teksti Juuret Kiuruvedellä – tehtävä muualla.
Mitali on nähtävillä keskiviikkona Kiuruvesi-lehden osastolla iskelmäjuhla-alueella.

KIURUVESI-SEURA on kiuruvetisten sekä Kiuruvedeltä muualle muuttaneiden ja heidän perheenjäsentensä sekä muiden Kiuruveden perinteitä kunnioittavien yhdysside. Seura on myös yhdyskanava seuran jäsenten ja Kiuruveden kaupungin ja sen asukkaiden välillä. Seura on toiminut vuodesta 1947 saakka. Seuran puheenjohtaja on professori Raimo Väyrynen. Varapuheenjohtajana toimii Hannu Kärkkäinen. Muut hallituksen jäsenet: Anna Leväsalmi (sihteeri), Anna Maija Laurikainen (taloudenhoitaja, jäsenasiat), Juho Remes, Eeva Tikkanen-Suvanto.