Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Uusi grillikatos Virranrantaan

LC-KIURUVESI on puuhannut grillikatoksen Virranrannan vanhustyökeskukseen. Grillikatos sijaitsee päärakennuksen lähellä, joten sinne kulkeminen on vaivatonta myös pyörätuolilla. Grillikatoksen on suunnitellut arkkitehti Mirja Nuutinen.
Idea grillikatokseta lähti Virranrannan kuntohoitaja Marjaana Rantalasta.
– Vanha grillikatos oli aivan liian kaukana päärakennuksesta ja se oli epäkäytännöllinen. Istumapaikoja ei ollut ja se sijaitsee yleisellä kulkuväylällä, erittelee Rantala.
Rantala puhui asiasta Torinsivun vapaaehtoistyöntekijä Leena Svärdille, joka puolestaan laittoi tuulemaan ja otti yhteyttä kunnallisneuvos Esko Rautioon, joka puolestaan vei asian leijonajärjestölle sekä vanhusneuvostoon.
Rautio keräsi hanketta varten rahaa yrityksiltä ja yhteisöiltä. Keräyksen rahallinen tuotto oli 16 800 euroa, työ- ja tarvikelahjoitukset 2 300 euroa.
Kaupunki teki perustustyöt. Talkoovastaavana toimi Pentti Piippo. Talkoolaisia oli paikalla 5-10 päviittäin toukokuun puolesta välistä lähtien.
Grillikatoksen kustannukset olivat työ- ja tarvikelahjoituksineen 19 800 euroa, minkä lisäksi kaupungin perustustyöt maksoivat noin 10 000 euroa. Talkootyötä tehtiin 35 talkoolaisen voimin 800 talkootyötuntia.

VIRRANRANNAN asukkaat Kaisa Pietikäinen ja Aino Tikkanen ovat tyytyväisiä grillikatokseen.
– Hienoa, että tällainen paikka on vanhuksille suotu. Ne ovat viisaita miehiä, jotka ovat tämän aikaansaaneet, kiittelee Pietikäinen.