Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Keskittyminen näivettää

IISALMEN uusi liikekeskus Iisa useine vaateliikkeineen ei ole niin paha uhka Kiuruveden yrittäjille kuin muu yleinen keskittymiskehitys Iisalmeen. Kaikista pahimpana yrittäjät pitävät mahdollista kuntaliitosta Iisalmen ja Kiuruveden välillä.
– Se tarkoittaisi valitettavasti sitä, että Kiuruvesi näivettyisi ja palvelut keskittyisivät suurimpaan taajamaan, näkee K-kauppias Risto Kauppinen.

KIURUVEDEN yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Sirpa Rytkönen ei usko Iisalmen kauppavalikoiman laajenemisen vaikuttavan kiuruvetisten yrittäjien myyntiin ainakaan suuremmin, kun vain hinta ja laatu pysyvät Kiuruvedellä kohdallaan.
– Alkuun on tietysti kiinnostusta uusiin liikkeisiin, mutta on hyvä myös muistaa, etteivät kaikki pääse Iisalmeen ostoksille, Rytkönen sanoo ja jatkaa, että aina asiakkaat ovat äänestäneet jaloillaan, jos eivät ole tyytyväisiä tarjontaan.
Rytkönen toivoo, että Kiuruvedellä kyettäisiin pitämään yllä monipuoliset palvelut. Pahin uhkakuva myös Rytköselle on mahdollinen kuntaliitos Iisalmen kanssa.
– Meiltähän on keskitetty jo paljon palveluja Iisalmeen, itsekin ajelen tässä juuri Iisalmeen lääkäriin. Joku evästikin minua lähtiessäni, että käyt sitten siellä samalla shoppailemassa ja syömässä. Ja näin varmasti tapahtuu monen kohdalla. Kun käydään Iisalmessa asioimassa, hoidetaan siellä muutkin tarpeet.
Rytkönen ei alleviivaa ajatusta, että Iisalmeen pitäisi liittyä.
– Kuntapäättäjät voisivat keskittää tarmonsa asumisen ja palvelujen kehittämiseen Kiuruvedellä, että täällä olisi nuorten perheiden hyvä elää.