Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruvedeltä käy Iisalmessa töissä yli 300

SAIRAANHOITAJA Sari Ahonen on käynyt Kiuruvedeltä käsin Iisalmessa töissä nelisen vuotta. Ahonen hakeutui Iisalmen terveystaloon, koska hän kyllästyi Kiuruveden terveyskeskuksen 3-vuorotyöhön. Terveystalolla hän saa tehdä kahta vuoroa, iltavuoro päättyy kello 19.30, viikonlopputöitä ei ole, eikä yövuoroja.
– Halusin myös vaihtelua, sillä olin tehnyt Kiuruveden terveyskeskuksessa töitä 20 vuotta. Täällä tapaan koko ajan uusia ihmisiä, sillä ihmisiä käy ympäri Suomea.
Ahonen kiittelee Terveystaloa myös joustavaksi työantajaksi.
– Työaikajärjestelyillä saan noin joka kolmas viikko yhden ylimääräisen vapaapäivän. Se antaa voimia myös kulkea tätä matkaa.
Ahonen sanoo suorastaan nauttivansa ajamisesta Kiuruveden ja Iisalmen välillä.
– Kuuntelen radiota, olen tottunut ajamiseen.

KIURUVETISIÄ kävi vuonna 2008 muualla töissä 692. Kiuruvedelle muista kunnista tuli töihin 364 ihmistä. Ylvoimaisesti eniten kiuruvetisiä käy töissä Iisalmessa (331), seuraavaksi eniten muualla (146), Vieremällä (133), Kuopiossa (45), Pielavedellä (15), Sonkajärvellä (8), Siilinjärvellä (8), Keiteleellä (5) ja Lapinlahdella (3).
Kiuruvedelle tullaan töihin etupäässä Iisalmesta (153), muualta (107), Vieremältä (33) ja Pielavedeltä (24).
Edellä olevat luvut ovat muuttuneet, sillä vuoden 2010 alusta astui voimaan Ylä-Savon Sote kuntayhtymä. Se on hajoittanut jonkin verran työssäkäyntiä alueella.