Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Paavo Väyrynen kerää ääniä maaseudulta

PRESIDENTTIEHDOKAS Paavo Väyrynen keräsi valtuustosalin täyteen ihmisiä viime viikon tiistai-iltana. Melko suuri osa kuulijoista oli Väyrys-faneja siitä päätellen, kuinka vuolaasti moninkertaista ministeriä ja keskustan kunniapuheenjohtajaa kehuttiin ennen kuin ehdokas oli kerinnyt sanoa sanaakaan.
Väyrynen aikoo kiertää vaalikampanjansa aikana läpi kaikki Suomen kunnat. Kiuruvedelle hän tuli Vieremältä ja jatkoi Savosta Keminmaalle. Viikonlopun urakkana oli kiertää kaikki Lapin kunnat yhdessä Vuokko-vaimon kanssa.
Väyrysen vaalitaktiikkana on kerätä maaseudun äänet, sillä Helsingin mediassa hän ei omien sanojensa mukaan pääse esiin niin hyvin kuin muut ehdokkaat – vaikkakin Väyrysen mukaan ”lehtimiehet” ovat arvioineet hänet ansiolistaltaan pätevimmäksi ehdokkaaksi. Onhan hän muun muassa Suomen pitkäaikaisin ulkoministeri.
Väyrynen kertoi aloittaneensa kampanjansa hyvissä ajoin, sillä hän aikoo loppuaikoina keskittyä televisiotentteihin ja vaalipaneeleihin.

VÄYRYNEN on yrittämässä presidentiksi kolmatta kertaa. Hän oli ehdolla vuosien 1988 ja 1994 vaaleissa, mutta ei tullut valituksi. Tosin molemmille kerroille häneltä löytyy vedenpitävä selitys. Poliittinen peli ja mediapeli.
Joka tapauksessa Väyrynen on lähtenyt taas voittamaan, vaikka hän ei ole edes vielä keskustan virallinen ehdokas.
– Nyt olen päässyt aloittamaan vaalityön jo syksyllä. Jos olisin odottanut puolueen jäsenvaalia, vaalityöhön olisi päästy marraskuussa. Liian myöhään.
Väyrynen uskoo, että hänen ansiostaan kehnoissa kannatuslukemissa rypevän keskustan suosio kääntyy vielä nousuun.
Väyrynen näkee etunaan sen, että ihmiset tuntevat hänet ja hän kentän.
– Pankaapa merkille käykö täällä Kiuruvedellä muita presidenttiehdokkaita? Eräänkin presidentin piti lähteä kiertämään maakuntaa, että olisi tutustunut kenttään, minulle se on jo tuttu, puheli Väyrynen.