Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

100-vuotias poikanen

EINO Mustamo on virkeässä kunnossa iän huomioon ottaen. Vain kuulo ja näkö ovat huonontuneet, mutta muisti pelaa erinomaisesti.
– En tunne itseäni 100-vuotiaaksi, olo kuin poikasella, sillä nuoruusmuistot ovat mielessä voimakkaina, sanoo Iisalmessa Vetreä Terveys Oy:n palvelukodissa asuva Mustamo.
Dir. mus Eino Mustamo täyttää sata vuotta perjantaina 21. päivänä lokakuuta. Hän ei juhli merkkipäiviään, sillä olo on sen verran hutera.
– Lapset ovat kuitenkin päättäneet tulla käymään ja hoitajien porukka järjestää kahvit.
Mustamolla riittäisi varmasti onnittelijoita jonoksi asti, sillä hänet tunnetaan Kiuruvedellä monesta yhteydestä. Hän toimi pitkään seurakunnan kanttorina ja perusti Kiuruvedelle kirkkokuoron, luotsasi mieskuoro Kiurun Laulua, oli synnyttämässä Kiuruvesi-lehteä ja kirjapainoa sekä toimi Kiuruveden Puhelin Oy:n toimitusjohtajana. Kunnallispolitiikassakin Mustamo vaikutti, hän oli Suomen kansanpuolueen valtuutettu ja omisti kirjakaupan. Mustamo tunnetaan myös veteraanien keskuudessa. Hän oli vuosikymmeniä kysytty ja pidetty puhuja, joka ei tarvinnut papereita tuekseen.