Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Influenssa uhkaa

MARRASKUUN aikana on Kiuruveden asukkailla mahdollisuus käydä rokotuttamassa itsensä A- ja B-virustyyppien influenssaa vastaan. Kiuruveden Neuvola järjestää rokotuskampanjan 7.-10.11 sekä 17.-18.11.
– Kampanja-aikoina meille voi tulla aikaa varaamatta ottamaan rokotteen, kertoo terveydenhoitaja Tarja Ruotsalainen.
Rokotteen kausi-influenssaa vastaan saa ilmaiseksi kaikki 65 vuotta täyttäneet, lapset 6-35 kuukautta, raskaana olevat sekä ne 3-64-vuotiaat, jotka kuuluvat lääketieteelliseen riskiryhmään. Samoin potilas- ja hoivatyössä sosiaali- ja terveysalalla olevat ovat oikeutettuja saamaan rokotteen veloituksetta.
– Muille halukkaille rokote voidaan pistää kampanjan aikana ilman ajanvarausta täällä neuvolassa. Influenssarokotteen saa reseptillä apteekista. Reseptin voi pyytää terveyskeskuksen vastaanotosta.
Niille, jotka eivät ole oikeutettuja ilmaiseen rokotteeseen, piikki tulee maksamaan vain rokoteaineen verran.
Ruotsalaisen mukaan pahin influenssa-aalto sattuu vuosittain joulu-huhtikuu välisenä aikana.
– Marraskuussa on hyvä tulla ottamaan rokote, sillä oikeastaan influenssaa ei epidemioina esiinny ennen tätä. Rokotteen antama suoja kestää koko riskiajan.

JAOSSA oleva influenssarokote antaa myös suojan A-tyypin H1N1-virusta eli sikainfluenssaa vastaan. Pahin epidemia-aalto sikainfluenssan kohdalla oli Suomessa vuonna 2009.