Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Päättäjien strategia on selvä, Kiuruvesi haluaa säilyä itsenäisenä kuntana

TERVEYSKESKUKSEN laboratoriossa vuoroaan odottavat eläkeläiset Bertta ja Eino Saranki. He ovat ehdottomasti sitä mieltä, että Kiuruveden tulee säilyä itsenäisenä kuntana myös jatkossa. Eino Saranki näkee, että pienemmässä yksikössä asiat hoituvat paremmin ja kustannustehokkaammin kuin suuremmassa kokonaisuudessa.

Sarangit ovat tyytyväisiä Kiuruveden palvelutasoon, vain Sote-kuntayhtymä saa risuja. Lääkärien vastaanotoille ei pääse nopeasti ja hoitotakuu ei pelaa. Kaihileikkaukseen Eino Saranki joutui odottamaan 8 kuukautta kuuden kuukauden sijaan. Myös Kiuruveden valtuusto on kunnan itsenäisyyden kannalla. Siitä tuli selvä viesti, kun valtuusto hyväksyi maanantai-iltana kaupunkistrategian tarkistuksen ja täydennyksen vuodelle 2012. Siinä Kiuruvesi on kirjattu säilymään itsenäisenä kuntana.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jouko Tenhunen (kesk.) sanoi kiuruvetisten viestin olevan selvän – Kiuruvedellä on mahdolisuus toimia itsenäisenä.
Tenhusen mukaan itsenäisyys turvaa parhaiten palvelut, ellei valtiovallan taholta tule suurempia muutoksia.
– Kuntaliitoksen maksajiksi kyllä ennätetään, näpäytti Tenhunen.