Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kunniamaininta

SANOMALEHTIEN Liiton paikallislehtikilpailussa Kiuruvesi-lehti sai kunniamaininnan yksipäiväisten lehtien sarjassa tänä vuonna. Kilpailun voitti Laukaa-Konnevesi. Toisen kunniamainnan sai Komiat-lehti. Kilpailuun osallistui 80 paikallislehteä.
Kiuruvesi-lehteä luonnehdittiin seuraavasti: ”Houkutteleva etusivu, runsaasti lähtöjä, syväyskuvia ja grafiikkaa. Otsikoita taitettu rohkeasti kuvan päälle, höysteenä vinjettejä ja revinnäiskuvia. Puheenaiheen jalostamisesta kelpaa esimerkiksi Anne Pohtamon visiittijuttu. Haastattelun kysymyspatteri pyydettiin etukäteen nuorisotoimen tyttöryhmältä. Raati kaipasi lisää ihmisiä kuviin.”
Kiuruvesi-lehteä on kehitetty viimeisen puolentoistavuoden aikana muun muassa taiton osalta. Toimituksen kanssa uudistustyötä on tehnyt journalistiikan opiskelija Annamari Kuvaja.
Kiuruvesi-lehteä kustantaa Kiuruvesi Lehti Oy ja sitä tekee pieni, viiden työntekijän porukka. Kiuruvesi-lehti on ainoa itsenäinen lehti Pohjois-savossa. Kiuruvesi-lehti on voittanut 10 kertaa paikallislehtikilpailun 1960-1980-luvuilla. Tänä vuonna voittaja oli Keskisuomalainen-konserniin kuuluva Laukaa-Konnevesi.