Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Hammaslääkäritilanne on tuskallinen

KIURUVEDEN hammashoitolassa on toiminut vain yksi hammaslääkäri lokakuun alusta lukien. Kiuruveden väestöpohja edellyttäisi neljää hammaslääkäriä. Hammashoitola toimii Ylä-Savon SOTE-kuntayhtymän alaisuudessa.
Käytännössä yhden hammaslääkärin tilanne tarkoittaa sitä, että uusia potilaita ei voida ottaa vastaan. Jonossa on tällä hetkellä noin 200 potilasta. Hammaslääkäri Anna-Maija Karoluoto kykenee yksin hoitamaan vain päivystysluonteisia potilaita. Kuntayhtymän ajanvaraus antaa tällä hetkellä uusia aikoja tammikuulle.
Ylihammaslääkäri Veikko Kataja Ylä-Savon Sote-kuntayhtymästä kertoo, että kuntayhtymä on hakenut kahta hammaslääkäriä, mutta hakijoita ei tullut kuin yksi ja hänkin olisi tullut töihin vain kahdeksi kuukaudeksi. Jos virat olisi saatu täyteen, toinen lääkäri olisi sijoitettu Kiuruvedelle.
Katajan mukaan hammaslääkäritilanne on yhtä huono kaikissa Sote-kunnissa.
– Tilanne on tuskallinen, myöntää Kataja.
Tällä hetkellä tilanteen selvittämiseksi kuntayhtymässä valmistellaan palvelusetelin käyttöönottoa ja kyntayhtymän muiden hammaslääkäreiden käyttämistä Kiuruveden tilanteen helpottamiseksi.