Uutiset (muokattu 20.1.2021)

Matalan kynnyksen talo

YKSINÄISYYS sekä syrjäytyminen on usein pitkäaikaista masennusta sairastavan elämässä seuraus sairaudesta. Tähän apua tarjoaa Kiuruveden Varapäre Ry:n päiväkeskus Leppäkerttu.
Kiuruveden kaupunki tarjoaa Leppäkertulle tilat Koulukkaantie 3:ssa. Toimintaa on arkipäivisin. Toiminnan tavoitteena on lisätä kuntoutujien fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Toiminta tukee kuntoutujan mahdollisuutta selviytyä kotona itsenäisemmin. Päiväkeskuksen vs. toiminnanjohtajana toimii Marja Pennanen ja toiminnanohjaajana Terttu Mertala-Korhonen.
– Viikko-ohjelmaamme kuuluvat erilaiset aktiivisuutta ja kädentaitoja edistäviä ryhmät. Meillä on myös liikuntaa sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Arkipäivisin täällä on tarjolla lounas omakustannehintaan, kertoo Mertala-Korhonen.
– Täällä emme tee mitään diagnooseja, vaan henkilö saa halutessaan itse kertoa. Tarjoamme keskustelujen kautta vertaistukea sekä omakuvan eheytymistä toiminnan kautta, Pennanen selventää.
Kiuruveden Varapäre Ry:n hallituksen puheenjohtaja Niilo Pietikäinen toivoo, että esimerkiksi masennukseen sairastunut löytäisi Leppäkerttuun, ennen kuin sairaus syvenee.
– Olemme halunneet tehdä tästä matalan kynnyksen talon. Tänne on helppo tulla ja täällä on aina keskusteluseuraa.
– Tiedän kyllä, että ensimmäisellä kerralla tulijalle kynnys voi tuntua korkealta, Pietikäinen jatkaa.