Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kesäteatteri rakenteille

SEITSEMISEN vuotta suunniteltu ja haaveiltu kesäteatterihanke nytkähti kertaheitolla eteenpäin viime viikolla, kun Maalaiskaupunginteatteri sai kesäteatterihankkeelle myönteiset rahoituspäätökset Eurooppa investoi maaseutualueeseen -rahastosta, Ylä-Savon Veturilta ja kaupungilta.
Näillä näkymin kesäteatterin rakentaminen Virranniemeen käynnistyy keväällä 2012 ja teatteri valmistuu ensi kesän Iskelmäviikolle.
Ensimmäinen esitys nähdään heinäkuussa. Sen ohjaa kiuruvetisjuurinen näyttelijä-ohjaaja Ismo Apell Maalaiskaupunginteatterille.
Apell, samoin kuin teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Seija Suhonen, olivat perjantaina iloisia hankkeen etenemisestä, kun kesäteatterin piirustuksiaesiteltiin kaupungintalolla.
– Tätä on rakennettu pitkään ja hartaasti, kuvaili Apell tunnelmiaan. Hän kävi ensimmäisen kerran katsomassa teatterille paikkaa Virranniemestä vuonna 2004 muutettuaan Kiuruvedelle.

VIRRANNIEMEEN nousee siis noin 450-paikkainen, katettu katsomo. Rakennelman on suunnitellut arkkitehti Pirkko Myllynen. Kustannus 160 000 euroa, josta EU-rahaa 77 000 euroa, seuturahaa 19 000 euroa, kaupungilta 24 000, oma rahoitus 19 000 euroa (talkootyötä).