Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Uusi päiväkoti Kiuruvedelle

MAALAISKAUPUNGIN päiväkoti Päivänkakkara Oy avaa ovensa hoitolapsille maaliskuun alussa. Toimitilat yksityiselle päiväkodille löytyivät Meijerinrannasta Maitokujalta. Hoitopaikkoja uuteen päiväkotiin tulee 28.
Kiuruvetiset Marika Lasanen, Sanna Tikkanen sekä Katariina Utriainen päättivät perustaa päiväkodin, joka tarjoaa joustavat aukioloajat sekä on tasapuolisesti kaikkien saavutettavissa. Ajatus yksityisen päiväkodin perustamiseen lähti naiskolmikon omista tarpeista.
– Meillä kaikilla on kokemusta vuorotyön tuomista haasteista lastenhoidon järjestämiseen. Samoin kahden meistä miehet työskentelevät maanviljely- sekä maataloustyössä, Lasanen kertoo.
Päivähoitopaikasta vanhempien maksettavaksi jäävä hinta on Kiuruvedellä korkeimmillaan 254 euroa kuukaudessa. Hinta on suhteutettu tuloihin. Yksityisen päiväkodin osakkaat aikovat noudattaa samaa hintapolitiikkaa kuin kunnallisen hoidon hinnoittelu.

Päivänkakkaran arvomaailma kunnioittaa maalaisperinteitä sekä kristillisiä arvoja. Luomu- ja lähiruoka ovat myös etusijalla. Musiikki ja liikunta ovat yksi painopistealue toiminnassa.
– Meillä on muun muassa kummimaatila, jonne voimme tehdä vierailuja, Sanna Tikkanen kertoo.
– Haluamme ylläpitää hyviä perinteitä sekä kotiseututuntemusta. Musiikkipainotteista päiväkotia on toivottu ja nyt pyrimme vastaamaan tähän toiveeseen, Marika Lasanen kuvailee.