Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Sami Heinonen palkitaan lauantaina

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK) Kiuruveden yhdistys juhlii 90-vuotistaivaltaan Kiurusalissa lauantaina. Ohjelmassa on konsertti ja sukupolvenvaihdoksen tehneiden palkitseminen. Palkittavana on nelisenkymmentä tilaa, joilla sukupolvenvaihdos on tehty vuosina 2008-2011.
Yksi palkittavista on Niemiskylän Niskalan nuori isäntä Sami Heinonen. Heinonen otti Niskalan isännyyden harteilleen vuonna 2010, kun Anja ja Eero Heinonen luopuivat isännyydestä. Niskala on viljatila, jossa peltoa on 50 hehtaaria. Heinosen leipä koostuu oman tilan töiden lisäksi urakoinnista muilla kiuruvetisillä tiloilla. Rouva käy töissä tilan ulkopuolella.
Sami Heinosella maanviljelijän ammatti oli mielessä pienestä pojasta lähtien, vaikka hän valmistui datanomiksi. Heinonen uskoo ja toivoo, että hän pääsee eläkkeelle maanviljeljänä. Niemisjärven ympärillä on viime vuosina tehty useita sukupolvenvaihdoksia. Usko maatalouteen elää Kiuruvedellä vahvana.
MTK-Kiuruveden puheenjohtajana toimii maanviljelijä Eero Kyllönen. Kyllönen sanoo kiuruvetisen maatalouden menestyksen juontuvan paikkakunnan isännistä ja emännistä.