Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Vaalitulos oli monelle kiuruvetiselle pettymys

PIRKKO Ahonen olisi toivonut, että keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen olisi päässyt toiselle kierrokselle, sillä Väyrynen profiloitui maaseudun puolestapuhujana.
– Äänestin Väyrystä, vaikka en keskustalainen olekaan nimenomaan sen takia, että Väyrynen ajaa maaseudun asiaa. Kuka nyt on meidän puolella? Haavisto askaroi jossain Indonesiassa saakka ja Niinistö on globaali, eteläsuomalaisten ja kaupunkilaisten mies, jatkaa Ahonen pohdintaansa.
Ahonen ei tiedä vielä, ääneestääkö hän toisella kierroksella lainkaan.
– Valinta tulee joka tapauksessa olemaan vaikea.

PRESIDENTINVAALEISSA Paavo Väyrynen keräsi kIURUVEDELLÄ 41,2 prosenttia annetuista äänistä (1 957) ja oli näin ylivoimainen ykkönen. Kakkospaikalle tuli Sauli Niinistö 1 164 äänellä (24,5%) ja kolmas oli Timo Soini 670 äänellä (14,1 %). Kiuruvedellä äänestysprosentti oli vain 65,2, valtakunnan tasolla 72,8.