Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruvetiset ovat tyytyväisiä palveluihin

VEERA PARTANEN ja Anna-Liisa Kärkkäinen sanovat ostaneensa K-Supermarketista ruokansa vuosikymmenien ajan.
– Siitä lähtien, kun opin omin jaloin kulkemaan, hehkuttaa Kärkkäinen.
Molemmat naiset ovat tyytyväisiä ruokakaupan valikoimaan. Heidän mielestään Kiuruvedellä pelaavat muutkin palvelut erinomaisesti. Kärkkäisen pelkona on vain se, että palvelut tulevaisuudessa keskittyvät Iisalmeen.
– Miten sinne vanhukset pääsevät? kysyy Kärkkäinen.
Partanen ja Kärkkäinen ovat erinomaiset mannekiinit tutkimukselle, joka julkistettiin viime viikolla. Tutkimuksen mukaan Kiuruvedellä asuvat Suomen neljänneksi tyytyväisimmät asiakkaat. Asiakastyytyväisyyttä sekä -uskollisuutta yksityisiin ja julkisiin palveluihin tutki EPSI Rating. Apteekeilla on toimialana Suomen korkein asiakastyytyväisyys. Yksittäisistä yrityksistä POP Pankki saavuttaa korkeimman asiakastyytyväisyyden. Vakuutus- ja sähköalalla suhteellisen pienet ja paikalliset yritykset pärjäävät muita toimijoita paremmin. Myös henkilökohtaisia yhteyshenkilöitä arvostetaan kovasti useimmilla toimialoilla.Päivittäistavarakaupan puolella taas pienet kaupat eivät pysty tyydyttämään asiakkaidensa kaikkia tarpeita, suuret kaupat saavat korkeammat tyytyväisyysluvut kuin pienet.
Julkisissa palveluissa suomalaiset olivat tyytyväisimpiä peruskoulutukseen ja toiseksi tyytyväisimpiä heti tanskalaisten jälkeen terveydenhuoltoon ja poliisin toimintaan.