Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Valtuustot päättävät kuntaliitoksista

KANSANEDUSTAJA Ben Zyskowicz vieraili Kiuruvedellä viime viikolla vauhdittamassa Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjaa. Vauihditus meni maaliin, sillä Niinistö sai kiuruvetisten äänistä 66,8 prosenttia, Haavistoa kannatti 33,2 prosenttia kiuruvetisistä. Äänestysprosentti jäi Kiuruvedellä 56. Ensmmäisellä kierroksella äänestämässä kävi 63,1 prosenttia äänioikeutetuista kiuruvetisistä, joten Kiuruvedellä nukkuvien puolue keräsi taas kannatusta, äänestysprosentti tippui 7 prosenttiyksikköä.

KOKOOMUKSEN valtuutettu Katariina Pekkala käytti vierailua hyväkseen ja evästi Zyskowiczia kuntauudistusasiassa. Pekkala toivoi Zyskowiczin vievän pääkallopaikalle sellaisen viestin, että: ”Me täällä Kiuruvedellä emme hyväksy sitä, että Katainen ja Virkkunen päättävät meidän asioistamme ja kuntarajoistamme. Että ylhäältä päin sanellaan liian radikaaleja päätöksiä”.
Zyskowicz lupasi Pekkalalle, että kiuruvetiset pääsevät aivan itse päättämään siitä, haluavatko he kuntaliitosta vai ei, lopullisen päätöksen tekee sitten aikanaan Kiuruveden valtuusto.