Uutiset (muokattu 20.1.2021) Marja Lehtola

Vammaisneuvosto 30 vuotta

KIURUVEDEN vammaisneuvosto täyttää tänä vuonna 30 vuotta, ja täten neuvosto on myös vanhin laatuaan koko Suomessa. Juhlan kunniaksi vuodelle 2012 on suunnitteilla aivan erityistä ohjelmaa. 11. päivänä helmikuuta järjestetään 30-vuotisjuhlakonsertti kulttuuritalolla ja varsinainen juhla 29. maaliskuuta. Ohjelmassa on myös infotilaisuus 9-luokkalaisille, karaoketanssit nuorisotalolla sekä tori- ja ulkoilupäivä.
Tavoitteena vammaisneuvostolla on tänä vuonna ennen kaikkea esteettömien palveluiden ja tiedon lisääminen sekä suvaistsevuuden ja erilaisuuden hyväksyminen.
– Viime vuonna saatiin yksi sähköinen ovi Kiuruvedelle, vammaisneuvoston puheenjohtaja Vuokko Niemelä kertoo.
Parantamisen varaa Kiuruvedelläkin löytyy.
– Vielä on aika paljon työtä. Esimerkiksi terveyskeskuksen ovi on hankala ja yläkoulun hissitoiminta ei oikein suju. Apteekkiin ja postiin pitäisi ehdottomasti olla esteetön pääsy, ja myös kauppaliikkeiden tulisi kiinnittää huomiota esimerkiksi käytävien ja ovien leveyteen.