Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Pulahdus -24,5 asteen pakkasessa

VAJAA -25 asteen pakkanen ei avantouimaria haittaa. Parin viikon sisällä 84-vuotta täyttävä Marjatta Tikkanen ei pakkasta kavahda, kun hän suuntaa askeleensa kohti talviuimareiden koppia Kuorevirran rannassa. Uimapuku päälle, pipo päähän, hanskat käteen ja uimakengät jalkaan. Kopilta Tikkanen suuntaa kohti laituria, jonka päässä pulppuaa sula vesi.
– Ensin suljetaan tämä pumppu ja sitten voi pulahtaa avantoon, Tikkanen ohjeistaa.
– Kävin jo ennen vaatteiden vaihtoa katsomassa, että avanto on uintikunnossa. Muutaman turhan reissun olen tänne tehnyt ja se harmittaa.
Tikkasen kertoman mukaan pumppu ei kovimmilla pakkasilla ollut pitänyt avantoa sulana ja näin ollen uintireissu oli päättynyt lyhyeen. Avantoon laskeutuessaan Tikkanen kertoo laskevansa aina 70:neen ennen avannosta nousua.
– Olo on eri reipas uinnin jälkeen. Tämä on itsensä hoitoa. Hyvän olon tunne on mahtava. Mieli on uinnin jälkeen iloinen. Talviuinti vaikuttaa koko ihmiseen, kehoon ja mieleen.