Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Iskelmäviikkojen ohjelma etuajassa valmis

Iskelmäviikon ohjelma etuajassa valmis

ISKELMÄVIIKKOJEN (18.-22.7.2012) ohjelma on valmis. Viikko tarjoaa musiikkia jokaiseen makuun, mutta on toisaalta aikaisempiin vuosiin nähden entistä kurinalaisempi kattaus Suomi-iskelmään.
Tulevan kesän juhlassa on otettu huomioon Iskelmäviikon kävijöiden toiveita aina esiintyjistä lähtien. Yksi toteutettu toive on, että konsertit alkavat riittävän aikaisin, sillä kaikki eivät jaksa valvoa yötä myöten.

ISKELMÄVIIKKOJEN (18.-22.7.2012) järjestäjät ovat tyytyväisiä, että he ovat saneet ohjelman valmiiksi näin aikaisin vuodesta. Viikko tarjoaa musiikkia jokaiseen makuun, mutta on toisaalta aikaisempiin vuosiin nähden entistä kurinalaisempi kattaus Suomi-iskelmään. Ohjelman saaminen valmiiksi jo helmikuussa johtuu muun muassa siitä, että ohjelmassa on otettu huomioon Iskelmäviikon kävijöiden toiveita ja Iskelmä Oy:n hallituksessa on käyty tarkkaan läpi, mitä Iskelmäviikolta halutaan ja mikä sopii Iskelmäviikon tarjontaan. Yksi osasyyllinen asioiden eteenpäinviemisessä on niin ikään Juha Vartiainen, joka on ollut mukana rakentamassa tulevan kesän ohjelmaa. Yhteydenottoja ovat helpottaneet Vartiaisen muusikkokontaktit eri puolille Suomea.

KESKIVIIKKONA on perinteiseen tapaan avajaiset, joissa juhlapuheen pitää maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio. Samassa tilaisuudessa jaetaan Kiuruvesi-lehden, Kiuruvesi-seuran ja kaupungin myöntämä Juuret-mitali, jolla palkitaan maailmalla kiuruvetisyyttä esillä pitänyt henkilö. Musiikillisesta annista vastaa viihdeorkesteri Kilimu solisteineen. Avajaisissa kuullaan muun muassa Valio Linnansaaren säveltämä Kiuruvesi-valssi. Illemmalla iskelmäareenalla soittaa Hurma-orkesteri, joka valittiin vuoden 2011 viihdyttäjäorkesteriksi. Hurma oli viime kesänä televisiossa Kesäillan valssin housebändinä. Illalla esiintyvät vielä Kake Randelin ja Eerin, joka on tullut viime aikoina tunnetuksi muun muassa kappaleesta Vanha nainen Hunningolla.
Iskelmäviikon vieraisiin kuuluuvat Iskelmä-Finlandian voittanut Charles Plogman Pohjanmaalta, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani sekä Lauri Tähkä, Jaska Mäkysen ja Kaija Pohjolan 20 vuotta tangokuninkaallisina konsertti, Golden Dreamin viihdekonsertti, Juha Tapio, Meiju Suvaksen 30-vuotisjuhlakonsertti sekä Osmos Cosmos Imatralta, Ratio II, Juha Vartiainen, Jani Jalkasen ja Hänen Orkeresterinsa, Agents ja melodista heviä soittava Batlle Beast.
Iskelmäareenan lisäksi ohjelmaa on tarjolla myös karavaanareille heidän omalla alueellaan: luvassa on karaoketeltta, formulakisa ja nännikuminheiton MM-kisa.