Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Pajarinki Oy:lle teollisuushalli

KIURUVEDELLE rakennetaan uusi teollisuushalli. Halli tulee KiuruMet Oy:n tuotantorakennuksen välittömään yhteyteen. Uusi halli tuo lisää tuotantotilaa KiuruMet Oy:n ja PielaMet Oy:n muodostamalle Pajarinki Oy:lle.
Teollisuushallin rakennuttaja on Kiuruveden Yrityskiinteistöt Oy, jolta Pajarinki Oy vuokraa tilat toimintaansa. Kiuruveden Yrityskiinteistöt Oy hakee 1,9 miljoonan euron omavelkaista takausta Kiuruveden kaupungilta. Kaupunginhallitus esitti maanantain kokouksessaan, että takaus myönnetään. Asian päättää lopullisesti kaupungin valtuusto.
– Rakentaminen alkaa toukokuussa, heti, kun routa on sulanut. Aikatauilutuksen mukaan saisimme tilat käyttöön lokakuussa, kertoo Timo Heinonen Pajarinki Oy:stä.
Heinosen mukaan tuotantotilaa uuden hallin myötä tulee lisää noin 800 neliötä.
– Uuteen tilaan tulee uusi maalaus- ja kokoonpanolinja. Nämä tilat soveltuvat hydrauli- sekä sähkötöitä vaativien tuotteiden kokoamiseen, Heinonen kertoo.