Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Maalaiskaupunginteatteri kokoaa talkoolaisia

KIURUVEDEN Maalaiskaupunginteatterissa odotetaan jo kuumeisesti, että kesäteatterin rakennustyöt pääsevät käyntiin Virranniemessä. Ensimmäinen työmaa heti lumien sulettua ovat maansiirtotyöt. Maansiirtotyöt hoitavat ammattilaiset, minkä jälkeen ryhdytään rakentamaan 460-paikkaista katsomorakennelmaa. Sen pystyttämiseen tarvitaan alan ammattilaisia ja kymmeniä vapaaehtoisia.
Talkoolaisia kutsutaan ensimmäistä kertaa koolle tämän viikon torstaina vanhaan kirjastoon alkaen kello 19. Kaikki halukkaat, yksityiset ja yhdistykset, saavat tuolloin tietoa, mistä kesäteatterihankkeessa on kysymys ja mitä työtä on tarjolla.
– Kaikki, joilla vasarat ja naulat, luudat ja harjat pysyvät käsissä, ovat lämpimästi tervetulleita talkoisiin, toivottavat teatterilaiset: näyttelijä-ohjaaja Pete Hyvönen, työmaapäällikkö Eero Suhonen ja teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Seija Suhonen.
Ainoa ehto talkoolaiseksi hyväksymiselle on, että vapaaehtoinen on täyttänyt 15 vuotta.
Kesäteatterin rakentamiseen on laskettu käytettävän 2 100 talkootyötuntia. Suhonen sanoo, että eri tahot ovat jo olleet häneen yhteydessä ja tarjonneet talkooapua.

KESÄTEATTERIN on suunnitellut arkkitehti Pirkko Myllynen, hän työskentelee rakennustoimisto Esko Väyrysen palkkalistolla.
Kesäteatteri maksaa 160 000 euroa, johon teatterin oma rahoitusosuus on noin 20 000 euroa. Kaupungin osuus on noin 24 000 euroa, ja loppu onkin yhteiskunnan tukea.
Kesäteatterin rakennuttaa Maalaiskaupunginteatteri. Teatteri nousee kaupungin tontille.