Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Huhtilainen nimitettiin Kiuruveden kulttuurisihteeriksi

HEIDI HUHTILAINEN valittiin Kiuruveden kaupungin kulttuurisihteeriksi. Virallisesti hän aloittaa toimessaan 1. kesäkuuta. Käytännössä Huhtilainen on tehnyt kulttuurisihteerin töitä jo helmikuusta 2011 lähtien Tero Saatsin siirryttyä urallaan eteenpäin.
Sivistyslautakunta teki päätöksen valinnasta 27.3. kokouksessaan. Samalla lautakunta nimesi Huhtilaisen sivistyspalveluiden vastuualueen johtajaksi. Huhtilaisen vastuulle tulivat kulttuuritoimen lisäksi kansalaisopisto sekä kirjasto.

Kiuruveden kulttuurielämää Huhtilainen kuvailee monipuoliseksi. Teatteri sekä musiikki ovat selkeästi esillä.
– Täällä on paljon aktiivisia toimijoita sekä järjestöjä kulttuurin saralla. Jotkut kulttuurimuodot ovat tosin edustettuina aktiivisemmin kuin toiset, Huhtilainen kertoo.
– Tuntuu kivalle tehdä tätä työtä, sillä täällä on innokkaita ihmisiä. Ei tarvitse kivirekeä vetää, Huhtilainen naurahtaa.
Huhtilaisen mukaan tietoisuus Kiuruvedestä kulttuuripitäjänä on levinnyt myös ulkopaikkakuntalaisille.
– Tämä on tullut esille usein, kun olen jutellut ulkopaikkakuntalaisten kanssa, Huhtilainen iloitsee.

Työssään hän näkee tulevaisuuden haasteina juuri hiljaisempien taidemuotojen esille tuonnin.
– Kuvataideseuroja voisi aktivoida. Onhan meillä paljon näyttelyitä ja luovien alojen tila Väre, mutta näitä voisi tuoda vieläkin enemmän esille.
Toinen työnsarka liittyy markkinointiin tapahtumien osalta.
– Edelleen haasteena on saada ihmiset liikkeelle niin, että kulttuuritalon sali täyttyisi.

Huhtilainen valmistui taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2003. Kiuruveden kaupungille hän tuli opintosihteeriksi vuonna 2009. Opintosihteerin työajasta 30 prosenttia käytettiin kulttuuritoimeen. Sitä ennen hän on toiminut tekstiilialan ammattiaineiden sekä taideaineiden opettajana Nivalassa. Huhtilainen on syntyjään Kiuruvedeltä. Takaisin kotiseudulle hän muutti vuonna 2003. Hän asuu perheensä kanssa Rapakkojoella.